Sport

Țucudean marchează! CFR se califică în sferturile Cupei României după victoria cu Mediaș, scor 1-0

Echipa de fotbal CFR Cluj s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a învins-o, în deplasare, pe formația Gaz Metan Mediaş cu scorul de 1-0 (0-0).

Golul campioanei a fost marcat de George Ţucudean, în minutul 64, cu un şut fără preluare, după o lovitură liberă executată de Ciprian Deac.

Fundaşul Mario Camora, căpitanul clujenilor, a fost unul dintre eroii meciului, respingând în două rânduri de pe linia porţii, în min. 77 la mingea expediată de Boubacar Fofana şi în min. 85 la balonul trimis de Carlos Fortes.


Golul lui George Ţucudean a calificat-o pe CFR Cluj în sferturile Cupei României, dar adevăratul erou a fost Camora. Căpitanul campioanei a scos de două ori de pe linia porţii, pe terenul Gazului.

Golgheterul campioanei CFR, Ţucudean, a irosit prima şansă a derby-ului din optimile Cupei României, de la Mediaş. Tot el a deschis scorul după pauză, din centrarea lui Deac.


Patru minute mai târziu, Fortes a trecut puţin pe lângă egalare. Apoi, căpitanul Camora a reuşit o performanţă rară. De două ori şi-a salvat colegii după ce a scos de pe linia porţii.

În campionat cele două echipe au terminat nedecis, 0-0, la Mediaş, în etapa a şasea.


În sferturile competiţiei s-au mai calificat echipele Universitatea Craiova, deţinătoarea trofeului, FC Hermannstadt, finalista din sezonul trecut, FC Viitorul Constanţa, ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Astra Giurgiu.

S-a terminat 1-0 pentru CFR Cluj, care este în sferturile Cupei din nou, după doi ani. Lider în Liga I, CFR începe returul sezonului regulat la Botoşani, unde va juca sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 21:00.


Echipele de start:
Gaz Metan Mediaș: Cristea - Creţu, I. Cristea, Diallo, Buşu - Ivanov, Boubacar - Roberto, Olaru, Chamed - Fortes
Rezerve: Pleşca, Stancu, M. Constantin, Pop, Costea, Fernandes, Buziuc. Antrenor: Mihai Teja

CFR Cluj: Jesus Fernandez - Manea, Vinicius, Lang, Camora - Bordeianu, Djokovic, Culio - Omrani, Ţucudean, Deac
Rezerve: Rus, A. Mureşan, A. Radu, Al. Păun, Tambe, Al. Ioniţă, Petrilă. Antrenor: Toni Conceicao

abonare newsletter