Sport

9.000 de lei! În Liga a doua?! Ăsta-i salariu mic?!

Niciun antrenor nu vrea să preia Universitatea Cluj, din cauza salariului "mic". Asta în condițiile în care, în România, salariul mediu net este de aproximativ 2.700 de lei.

După 13 meciuri desfăşurate în actualul sezon al Ligii 2, Universitatea Cluj se află într-un mare impas după demiterea antrenorului Adrian Falub. Acesta a înregistrat, în acest sezon, alături de echipă 7 victorii, 3 egaluri şi 3 înfrângeri, având strânse 24 de puncte.

Universitatea Cluj se află pe locul 5, însă după demiterea fostului antrenor discuțiile de aducerea a alor antrenori pe banca tehnică merg din rău în mai rău.


Claudiu Niculescu, Edi Iordănescu, Cristiano Bergodi, Liviu Ciobotariu, Laszlo Balint, Bogdan Lobonț, Florin Bratu și Cristi Pustai sunt cei cu care a negociat până acum conducerea clubului universitar dar toți au spus pas. Principalul motiv ar fi salariul care este destul de mic: 9.000 lei.


Liber de contract după ce la începutul actualului sezon al Ligii 1 a pregătit-o doar o lună pe CFR Cluj, Edward Iordănescu (40 de ani) nu a dus lipsă de oferte în această perioadă. Petrolul şi ”U” Cluj, echipe care de astăzi nu mai au antrenori principali, atât Leo Grozavu, cât şi Adrian Falub fiind demişi, l-au contactat şi s-au întâlnit cu fiul fostului selecţioner al României, însă negocierile cu clubul clujean au căzut.

În scurta sa carieră de antrenor, începută în 2011, Laszlo Balint a pregătit echipele Unirea Tărlungeni (Liga 3 şi 2), Academica Clinceni (L2), ASA Târgu Mureş (L2), AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (L3) şi Sportul Snagov (L2). Ca "secund" a fost în stafful echipei sale de suflet, FC Braşov, în ultimul sezon petrecut în Liga 1 de clubul falimentar. Ioan Ovidiu Sabău a vorbit și cu acesta dar agentul antrenorului, Bogdan Apostu, spune că acţionarii de la Snagov nu sunt dispuşi să renunţe la Balint.
Liviu Ciobotariu a declinat și el oferta Universității Cluj și e aproape să semneze cu Petrolul Ploiești.


La următorul meci, cel cu ACS Ploi Timișoara, nici Cristinel Pojar nu va sta pe banca tehnică. Fostul jucător al Universității spune, potrivit actualdecluj.ro, că s-a retras din antrenorat și nu are contract cu clubul, ajutând doar moral.

În aceste condiții, la următorul meci, singurul care ar putea sta pe banca tehnică a clujenilor rămâne Mircea Cojocaru care i-a fost secund lui Ioan Ovidiu Sabău la toate echipele pe care fostul internațional le-a antrenat, în timp ce Pojar i-a fost secund lui Dan Petrescu mai mulți ani.


Cât câștigă fotbaliștii?

《La liga a doua sunt salarii foarte mici. Cred că media este de 2.000. De lei, nu de euro! Şi, mai grav de atât, mulţi îşi iau banii cu întârziere foarte mare》
Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, la Digi Sport Matinal (2017)


În luna iunie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.527 de lei, cu 0,7% mai mare decât în luna mai, iar câştigul net a fost de 2.721 de lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică - INS.

Ultimele Stiri
abonare newsletter