Sport

Cluj-Napoca este din nou capitala handbalului masculin. România - Franța, duminică în Sala Polivalentă

Cu un deceniu petrecut în campionatul francez (perioadă în care a obţinut patru titluri şi două cupe ale Franţei) şi fost jucător la Montpellier (actuala deţinătoare a trofeului Ligii Campionilor), Sorin Toacsen este unul dintre handbaliştii români care au scris istorie în Hexagon.

Foto:  Mircea Roșca Foto: Mircea Roșca

În ciuda palmaresului impresionat al reprezentativei ”cocoşului galic”, actualul director tehnic al loturilor naţionale masculine spune că România poate furniza surpriza în faţa Franţei pe 28 octombrie la Cluj în cel mai tare meci al tricolorilor din ultimii ani.

Noul selecționer al naționalei masculine de handbal, spaniolul Manuel Montoya Fernandez și-a intrat deja în pâine la cârma tricolorilor.


Absenți de 22 ani de la un turneu final de Campionat European, tricolorii încep preliminarile pentru EURO 2020 cu o deplasare dificilă în Portugalia (24 octombrie), urmată apoi de supermeciul contra campioanei mondiale en-titre Franța la Cluj (28 octombrie).

Antrenorul selecționatei României, Manuel Montoya, a declarat că este nevoie de o calificare și că acest lucru este posibil dacă românii vor juca perfect.
„România este o națiune istorică în handbalul mondial. Are nevoie doar de o calificare la un turneu final pentru a simți din nou gustul succesului. Vom juca la victorie ambele partide, aceasta trebuie să fie mentalitatea. Putem învinge Franța dacă jucăm perfect, iar ei prind o zi mai slabă”, spune selecționerul Manuel Montoya, care speră ca 7000 de fani să-i conducă la Cluj pe tricolori către o victorie de prestigiu.


România caută calificarea la Campionatul European după 22 de ani. Naţionala ţării noastre a mai participat de două ori la această competiţie: în 1994, când a terminat pe locul 11, şi în 1996, când s-a clasat pe 9. În actualele preliminarii, România face parte din grupa a 6-a, alături de Franţa, Portugalia şi Lituania. Primele două clasate şi cele mai bune 4 echipe de pe locurile 3 din cele 8 grupe obţin calificarea la turneul final, care va avea loc în 2020, în Suedia, Austria şi Norvegia.

România întâlnește Franța în primul meci acasă din Preliminariile pentru Campionatul European de Handbal Masculin din 2020. Elevii lui Manuel Montoya, noul selecționer al României, vor înfrunta în Sala polivalentă (BTarena) din Cluj-Napoca naționala hexagonului, condusă de Didier Dinart, duminică, 28 octombrie, de la ora 18:00.


Lotul României pentru meciurile cu Portugalia şi Franţa:
Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Tudor Stănescu (Steaua).
Extremă dreapta: Valentin Ghionea (Sporting CP), Gabriel Bujor (Dunărea Călăraşi).
Inter dreapta: Demis Grigoraş (Tatabanya), Marius Sadoveac (Poli Timişoara), Javier Humet (Steaua).
Pivoţi: Vlad Rotaru (CSM Bucureşti), Andras Szasz (Dinamo).
Centru: Alexandru Csepreghi (Minaur Baia Mare), Cristi Fenici (Poli Timişoara), Călin Căbuţ (Minaur Baia Mare).
Extremă stânga: Alin Roşu (Steaua), Chike Onyejekwe (CSM bucureşti).
Inter stânga: Gabriel Burlacu (Suceava), Ionuţ Ramba (CSM Bucureşti), Dan Racoţea (Wisla Plock), Robert Militaru (CSM Bucureşti).

Ultimele Stiri
abonare newsletter