Sport

România U21 la un pas de calificare după victoria de la Cluj

Selecţionata României este foarte aproape de obţinerea calificării la Campionatul European de fotbal Under 21 din 2019, după ce a învins formaţia Ţării Galilor cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, în penultimul său meci din Grupa a 8-a a preliminariilor, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.

România U21 are prima șansă de a merge la Euro 2019 după victoria de azi, 2-0 cu Ţara Galilor. Doar un egal mai are nevoie echipa antrenată de Mirel Rădoi, contra codaşei Liechtenstein, marţea viitoare, la Ploieşti, pentru a se califica.

Naţionala lui Rădoi a trecut cu bine de examenul „Portugalia”, luna trecută, astfel că în ultimele două meciuri din grupa a 8-a avea nevoie să obţină patru puncte. Victoria de la Cluj, cu Ţara Galilor, ne duce la Euro 2019, doar o minune putând să stea între Man&Co şi biletele de calificare.


Tricolorii mici au dominat Ţara Galilor de la un cap la altul al meciului, asta deşi au tranşat duelul direct, abia în repriza secundă.

Mai întâi prin Dennis Man, care a reluat în poarta goală, după o fază fixă la care o contribuţie importantă a avut Rus. Apoi, prin George Puşcaş, care nu i-a dat nicio şansă portarului Evans, printr-un şut sănătos şi spectaculos, sub bară.


Asta pentru că în ultima partidă, ce urmează să se joace la Ploieşti, tricolorii mici au nevoie de un egal. Iar adversarul e Liechtenstein, care tocmai a pierdut pe teren propriu, scor 0-9, cu Portugalia. În cele 9 partide de până acum, micuţa naţională are o linie de clasament de 0 victorii - 0 egaluri - 9 înfrângeri. Iar golaverajul spune tot despre diferenţa dintre Liechtenstein şi celelalte echipe din grupă: 2-38.

În acest context, după o pauză de 20 de ani, România va merge sigur la Euro, unde avem şanse să facem o figură frumoasă. Rădoi îi aşază excelent pe tricolorii mici în teren, îi motivează perfect, iar generaţia lui Ianis Hagi, Coman sau Man pare mult mai talentată şi mai serioasă decât precedentele.


Din 1998, naţionala de tineret a României nu a mai ajuns la un turneul final european. Isăilă şi Rădoi sunt sunt la un singur punct de a realiza această mega performanţă. Primul a pus bazele unui proiect sănătos, care primeşte acum, în mandatul, celui de-al doilea, Mirel Rădoi, laurii succesului. Un Rădoi, care şi astăzi a gândit perfect duelul cu naţionala galeză. A ales bine echipa de start, a mutat bine şi la timp şi şi-a organizat ireproşabil echipa.

Echipele de start:
România: Radu - Boboc, Rus, Paşcanu, Ştefan - Nedelcu, Cicâldău - Man (Moruţan 77′), Hagi (Oaidă 90′), Coman (Puşcas 66′) - Ivan. Selecţioner: Mirel Rădoi
Rezerve: Căbuz - Ghiţă, Petre, Ciobanu


Ţara Galilor: Evans - Norrington-Davies, Cooper, Poole (cpt), Lewis - James, Broadhead, Baker, Morrell - Harris (C. Evans 62′), Cullen (Babos 62′). Selecţioner: Rob Page
Rezerve: Pilling - Davies, Christie-Davies, Burton

abonare newsletter