Sport

U-BT a învins în ultima secundă formația Ironi Ness Ziona dar a ratat calificarea în FIBA Europe Cup

Echipa de baschet masculin U-BT a învins miercuri seara, pe teren propriu, formaţia israeliană Ironi Ness Ziona, cu scorul de 89-88 89-88 (24-25, 18-18, 21-18, 26-27), în manşa retur din turul 2 al FIBA Europe Cup.

După ce în meciul tur au pierdut cu scorul de 78-91, U-BT a câștigat returul cu Ironi Ness Ziona din cadrul turului al 2-lea preliminar al FIBA Europe Cup, însă a ratat calificarea în grupele competiției. Echipa clujeană s-a impus printr-un coș în ultima secundă marcat de la distanță de Aleksandar Rasic, însă deficitul de 13 puncte din tur a cântărit suficient de greu pentru ca aventura europeană din acest sezon să se încheie.

Meciul disputat în sala BT Arena a fost unul echilibrat încă de la început, cele două echipe mergând aproape „cap la cap” întregul meci.


Clujenii știau încă de la început că va fi destul de dificil să se recupereze diferența de 13 puncte pierdută în meciul tur însă au făcut un adevărat spectacol.

Jucătorii U-BT au bifat doar o victorie de moral miercuri seară, 89-88, Rasic înscriind un coş de trei puncte în ultima secundă de joc. Principalii marcatori ai partidei au fost Dykes 20 puncte, Washburn 18, pentru U-BT, respectiv Cook 19 şi Gutt 18 puncte, pentru oaspeţi.


Antrenorul echipei U-BT, Mihai Silvășan, este mulțumit de modul în care a jucat echipa și spune că trebuie să se concentreze pe competițiile interne.
„Sunt foarte mândru de felul în care am luptat, de concentrarea pe care am arătat-o în acest meci. Am corectat o mulțime de situații pe care le-am jucat greșit în Israel. Din păcate pentru noi, am jucat cu o echipă foarte bună... Bineînțeles, mereu este loc de mai bine, puteam mai mult mai ales în primul meci, dar sunt în mod special mândru de felul în care am luptat. Este greu să învingi o echipă care înscrie 53% din aruncările de trei puncte, au marcat 14 asemenea aruncări. Din păcate pentru noi, nu ne calificăm mai departe... Rămâne să ne concentrăm pe competițiile interne, campionat și cupă”, a declarat Mihai Silvășan.

Clujenii mai speră la şansa calificării în grupe pe unul din cele patru locuri de „lucky-loser”, care vor fi decise după încheierea tuturor partidelor din turul secund.


Sâmbătă, clujenii vor întâlni, în deplasare, formația BC SCM Timişoara în Liga Naţională de la ora 19:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter