Sport

Tiberiu Ușeriu și Sonja Braun vor participa la a doua ediție al ultramaratonului Apuseni Ultra Race

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 21-23 septembrie, va avea loc a doua ediție a cele mai dificile competiții de maraton organizate în România, Apuseni Ultra Race.

Apuseni Ultra Race este prima și singura competiție internațională din România care se desfășoară pe un traseu montan de 170 km (100 de mile).

Dacă prima ediție, cea din 2017, a avut o singură probă care a adunat la linia de start 17 alergători, în 2018, în anul Centenarului, organizatorii Apuseni Ultra Race au dorit să contureze un eveniment special atât pentru a aniversa în pas alergător marele eveniment istoric, cât și pentru a promova pe plan național și internațional frumusețile naturale regăsite în Munții Apuseni.


Traseul competiției se întinde de-a lungul unor zone cu un potențial turistic foarte mare, enumerând aici doar câteva: Arieșeni, Padiș, Vlădeasa, Beliș, Muntele Mare.

Organizatorii își doresc ca această competiție să crească cumunitatea celor pasionați de alergare montană, atât din România, cât și din afară. În acest sens, competiția are parteneriate cu 8 competiții din străinătate, din țări ca: Italia, Turcia, Spania, Portugalia, Cipru, Franța, Austria și Marea Britanie.


În 2018, Trilogia Apusenilor nu înseamnă doar că alergătorii vor avea de înfruntat cele mai înalte trei vârfuri din Munții Apuseni, ci și faptul că Apuseni Ultra Race va avea, în premieră, trei curse: Roșie (170 km), Galbenă (100 km) și Albastră (40 km).

În cadrul acestei ediții s-au înscris la linia de start 111 participanți. 46 de alergători la proba regină a competiției, 29 la proba de 100 km și 36 la proba de 40 km. În total, la linia de start vom avea 17 prezențe feminine, cât totalul participanților de anul trecut.


Printre participanți se numără: Tiberiu Ușeriu, triplul câștigător al celui mai greu ultramaraton din lume, 6633 Arctic Ultra, care revine la Apuseni Ultra Race în calitate de participant, după ce anul trecut acesta a făcut parte din echipa de volunatari ai competiției.

O altă prezență puternică în cadrul cursei este reprezentată de prima prezență feminină înscrisă în concurs și totodată primul sportiv străin, Sonja Braun, originară din Germania. Sonja este câştigătoarea ediţiei din 2014 a MT. Everest Challange Marathon, o alergătoare de cursă lungă extrem de ambiţioasă gata să descopere frumuseţile Apusenilor în pas alergător.


Traseul competiției străbate zona Munților Apuseni, startul având loc în zona localității Arieșeni (județul Alba), iar zona de finish fiind în stațiunea turistică Muntele Băișorii (județul Cluj).

Cei 111 participanți la competiție vor avea parte de surprize culinare pe parcursul traseului. Mai mulți bucătari îi vor aștepta cu mâncare caldă în locurile strategice ale cursei, aceasta fiind o premieră pentru cursele de profil din România.


Medaliile și cupele din acest an au fost create manual de către membrii Fundației Rafael, o organizație nonguvernamentală, nonprofit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter