Sport

Început bun de sezon pentru echipele U Olimpia Cluj

Echipele de fotbal feminin U Olimpia Cluj au disputat weekendul trecut primele jocuri oficiale din noul sezon competițional. Organizate pe Stadionul Clujana, un stadion aproape gol deși în această vară mai multe echipe clujene, printre care și Olimpia Cluj, au aderat la Universitatea Cluj, ceea ce părea a aduce suporterii alb-negrii mai aproape de echipele mici, jucătoarele antrenate de Mirel Albon, Andreea Corduneanu și Marius Feșnic au câștigat categoric în fața echipelor oaspete marcând în total 20 goluri.


În prima partidă a zilei, echipa secundă a clubului clujean, U Olimpia 2, a învins-o pe CS Ineu cu scorul de 15-0 în prima etapă a Ligii 2. Aceasta a dominat categoric echipa din Ineu, marcând încă din primele minute ale partidei prin Florentina Iancu. Cu faze frumos construite și finalizare, rând pe rând și-au trecut numele pe lista de marcatoare Adina Borodi cu cinci goluri, Patricia Trifa cu un hat-trick, Daiana Mureșan, Gabriela Țițu din penalty, Diandra Jean, Bianca Borcean, Noemi Vincze și Florentina Iancu cu încă un gol.

Totodată, acest meci reprezintă și debutul Cristinei Botojel în tricoul U Olimpiei.


U Olimpia 2 Cluj: Sara Câmpean (Lorena Iuhoș 55′) - Cristina Botojel, Kincso Szekely, Adina Borodi, Florentina Iancu, Noemi Vincze, Țițu Gabriela, Edvina Ciontoș, Bianca Borcean, Diandra Jean, Daiana Mureșan (Patricia Trifa 53′). Antrenori: Andreea Corduneanu și Marius Feșnic.

Prima divizionară a clubului alb-negru, U Olimpia Cluj, a primit vizita formației din județul vecin, Heniu Prundu Bârgăului. Început destul de echilibrat, primul gol nu s-a lăsat așteptat foarte mult, Phoenetia Browne deschizând scorul în minutul 10, după ce a scăpat singură spre poartă și a trecut și de portarul advers. Oaspetele au încercat de câteva ori să marcheze însă apărarea echipei clujene, și lipsa de luciditate în atac a bistrițencelor, au făcut ca fiecare ocazie să se soldeze cu un eșec.


După multe ocazii ratate, la ultima fază a primei reprize, Ioana Bălăceanu ia acțiunea pe cont propriu după un corner executat de Roxana Mirea, driblează tot ce îi iese în cale și centrează pe jos pentru Teo Meluță, care stabilește scorul la pauză, 2-0.

Repriza secundă a fost una dominată categoric de elevele lui Mirel Albon, în minutul 52 Browne reușind să marcheze pentru scorul de 3-0 cu un șut puternic în vinclu, în urma unei centrări venite din partea Marei Bâtea. În minutul 78 își trece în cont hat-trick-ul reluând cu capul balonul centrat din corner de Roxana Mirea. Ultimul gol al partidei a venit tot în urma unei faze începute cu un corner, Andreea Corduneanu centrând perfect în fața porții pentru Mara Bâtea, aceasta învingând ușor portarul Heniului.


U Olimpia Cluj: Selena Babb - Cassidy Benintente, Teodora Meluță (cpt.), Adela Iosif (Adelina Rusu 56′), Dariana Indrei (Lavinia Boandă 70′), Beatrice Tărășilă (Andreea Corduneanu 76′), Phoenetia Browne, Roxana Mirea, Mara Bâtea, Ioana Bălăceanu, Cristina Carp. Antrenor: Mirel Albon.

Antrenorul primei divizionare a clubului U Olimpia Cluj, Mirel Albon, a declarat, după meci, că este un început bun de sezon și că speră ca și anul acesta titlul să revină echipei clujene.
„Un început de campionat foarte bun, în condițiile în care ne lipsesc șase titulare, cele care au jucat s-au prezentat foarte bine. Cred că viitorul arată bine, am avut 90 de minute în teren două jucătoare născute în 2003, au jucat două din 2002, iar în condițiile acestea cred că putem construi ceva frumos. Sperăm că vom avea condițiile necesare, să sperăm că în acest sezon nu vom avea atâtea jucătoare lipsă și accidentate, cum am avut în campionatul trecut și în perioada de vară. Astfel, cred că rămânem principala favorită la titlu. Ne dorim foarte mult un nou titlu de campioană, acum că facem parte din marea familie ”U”, care anul viitor va împlini 100 de ani, sperăm să putem sărbători acest lucru”, a declarat antrenorul Mirel Albon.


Alin Cioban, președintele executiv al clubului U Olimpia Cluj, este convins că cotele de jucătoare tinere impuse de către federație nu vor afecta meciurile echipei.
„Legat de prima echipă, mi-a plăcut foarte mult jocul fetelor tinere, în primul rând, dar și al celor cu experiență. Mă bucur că am început sezonul cu o victorie categorică, 5-0 cu Heniu. Ne așteaptă două deplasări, nu neapărat dificile, cât obositoare, prima la Timișoara unde jucăm cu Fortuna Becicherecu Mic, iar a doua la Galați cu Universitatea. Sper ca după aceste două deplasări să cumulăm maximum de puncte și să fie un start de sezon puternic și dătător de speranțe, mai ales în condițiile în care avem multe jucătoare tinere, avem și cote de jucătoare tinere impuse de FRF, însă sunt convins că lucrurile nu vor sta rău pentru noi” a spus Alin Cioban, președinte executiv al clubului.

Tot în acest weekend, echipa de fotbal Olimpic Star Cluj a întâlnit, în deplasare, în prima etapă a Ligii a 2-a, formația Banat Girls. Elevele antrenate de Călin Barbu au fost învinse de reșițence, scor 1-3 (1-1).

Ultimele Stiri
abonare newsletter