Sport

Campioana olimpică Maria Botezan va alerga alături de clujeni la Sălicea Trail Run

În acest weekend, sâmbătă, 15 septembrie, va avea loc prima ediție a concursului de alergare Sălicea Trail Run, organizat în comuna Ciurila. Concursul va avea la start peste 350 participanți, unii dintre ei fiind atleți renumiți precum campioana olimpică Botezan Maria Mihaela.

Competiția organizată de către Asociația „Atelierul de Șanse” își propune fie un început pentru o serie de evenimente care să aibă loc la începutul fiecărui an școlar, un eveniment sportiv caritabil la care pot participa atât alergători profesioniști cât și amatori de toate vârstele.

Competițiile sportive de alergare în natură sunt foarte populare în întreaga lume, iar în România ultimilor cinci ani au cunoscut o dezvoltare exponențială. Aceste evenimente au ca scop punerea în valoare a mediului natural și cultural al regiunii, să promoveze respectul pentru mediu precum și alergările și sporturile în aer liber, ca parte a dezvoltării personale a individului.


Comuna Ciurila, una din ultimele comune din zona metropolitană Cluj a cărui teritoriu administrativ nu a fost afectat de o dezvoltare demografică intensivă și haotică, resimte nevoia acută de a se autopromova și de a eco responsabiliza atât proprii locuitori cât și pe cei care o vizitează și își petrec timpul liber pe dealurile și pădurile din împrejurimi.

Un procent important din încasările din taxa de participare (30%) va fi donat către două proiecte caritabile: finanțarea studiului de arhitectură „Satul Copiilor Atelierul de Șanse”, care va fi donat către Primăria Comunei Ciurila, și ecologizarea siturilor „Natura 2000” și a împrejurimilor din Comuna Ciurila și responsabilizarea cetățenilor.


Una din probe este destinată copiilor între 4 și 14 ani, Crosul Copiilor. 120 de copii vor beneficia gratuit de participarea la concurs. Fiecare dintre ei va fi beneficiarul unor vouchere de reducere pentru articole sportive necesare la școală, de o intrare gratuită la Grădina Zoologica din Sălicea și de plimbări gratuite cu cai asigurate de școala de echitație din comună. Cei mai buni dintre ei vor beneficia de premii consistente constând în articole sportive, ședințe de echitație cu instructor personal și mai multe dulciuri.

Cei mai buni concurenți la probele de 12 km și 23 km vor fi premiați cu sume consistente în bani, cupe și medalii.


Ultima zi de înscrieri pentru această competiție este miercuri, 12 septembrie. Înscrierile se fac pe site-ul evenimentului.

abonare newsletter