monitorulcj.ro Menu
Sport

Cicliștii clujeni pedalează pentru a ajuta copiii din Munții Apuseni

A cincea ediție Liberty on Bike, un eveniment care promovează pasiunea pentru mișcare și implicarea în comunitate, va avea loc în 21-23 septembrie, continuând campania socială destinată copiilor din satele din Munții Apuseni.

Asociația sportivă clujeană Tura de Noapte, alături de câteva companii locale, organizează pentru al cincilea an consecutiv spiritul de echipă, participanții putând alege între mai multe curse pe bicicletă. Cicliștii și susținătorii lor vor putea să ajute în mod direct un copil din comunități izolate din Munții Apuseni să aibă o bicicletă, prin campania de strângere de fonduri.

Dan Koblicska, reprezentatul Tura de Noapte, a declarat că își dorește pe această cale să dezvolte ciclismul ca un fenomen social.
„Am ajuns la a cincea ediție Liberty on Bike, iar entuziasmul nostru, în calitate de organizatori, este din ce în ce mai mare, văzând implicarea cicliștilor și răspunsul participanților în susținerea campaniei sociale. Bucuria de a pedala ar trebui să facă parte din copilăria fiecărui copil, așa că ne bucură mult dezvoltarea acestui proiect social, care a demarat în 2016”, a declarat Dan Koblicska, reprezentant al asociației sportive Tura de Noapte.


Nina Moldovan, reprezentatul principaului sponsor al evenimentului, a a afirmat că și în acest an îli dorește să se strângă fonduri pentru cel puțin 15 biciclete care să poată fi deruite copiilor.
„Liberty on Bike este ocazia de a te bucura de mișcare, de spiritul de competiție, dar și de a ajuta, în mod concret, de a oferi unor copii mai mult decât un mijloc de transport, ci pasiunea pentru ciclism. În edițiile trecute, am oferit în jur de 30 de biciclete unor copii din sate greu accesibile din Munții Apuseni. Anul acesta, ne propunem să continuăm campania socială și să strângem fonduri pentru cel puțin 15 biciclete”, a declarat Nina Moldovan, reprezentata principalului sponsor.

În cele trei zile Liberty on Bike, între 21 și 23 septembrie, participanții vor putea alege curse cu grad de dificultate crescător: Criteriul Companiilor, Gentlemen’s Race și Gran Fondo.


Criteriul Companiilor, care are loc vineri, 21 septembrie, este o cursă organizată pentru angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic, în cadrul Liberty Technology Park, fiind o cursă de tip „Criterium” (cursă rapidă, cu o tură parcursă de mai multe ori).

Clujenii cicliști, începători sau experimentați, sunt invitați să se înscrie la Gentlemen’s Race, sâmbătă, 22 septembrie, și la cursa montană Gran Fondo, duminică, 23 septembrie. Gentlemen’s Race este o cursă de echipă, pentru care înscrierea se face individual, pe site-ul Tura de Noapte, iar echipele sunt stabilite prin tragere de sorți, pentru a lega noi prietenii pe două roți. Cursa de GranFondo înseamnă un traseu de aproape 120 de kilometri, realizat cu scopul de a descoperi peisajele minunate din zona de munte a județului Cluj (Beliș, Mărgău, Sâncraiu, Călățele și Mănăstireni).


Tura de Noapte este un club de ciclism amator care organizează și participă la evenimente și ieșiri pe bicicletă în zona Clujului. Grupul promovează și apreciază respectul în trafic, indiferent de motorizare sau de numărul de roți, și încurajează un stil de viață sănătos.
 
Liberty on Bike este o cursă fără arbitri, relaxată, care se bazează pe munca în echipă. Nu există categorii de vârstă iar echipele vor fi formate din patru coechipieri. O veste bună e că ne așteptăm ca anul acesta să avem la start cel puțin o echipă de fete! Aviz domnilor.

Traseul are o lungime de 35 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 300 de metri. Acesta acoperă exclusiv porțiuni de asfalt și este destinat a fi parcurs pe cursieră. Detalii găsești aici sau aici și pe toate paginile de social media unde este anunțat evenimentul, iar dacă ai cont pe Strava vei afla și timpul estimat pentru fiecare în parte în funcție de felul în care vei pedala. Condițiile de concurs sunt cele de trafic deschis, concurenții vor respecta toate regulile de circulație în vigoare.


Nu există o taxă de înscriere. Fondurile necesare organizării acestui eveniment sunt asigurate cu sprijinul partenerilor nostri.

Înscrierile se fac până vineri, 21 septembrie, ora 20:00, pe site-ul Tura de Noapte.