Sport

Peste 150 de sportivi vor fi prezenți la Campionatul Mondial de Futnet de la Cluj

În perioada 16-18 noiembrie 2018 va avea loc a 12-a ediție a Campionatului Mondial de Futnet. Peste 21 de țări vor fi reprezentate la această competiție la Cluj-Napoca.

Desfășurată la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, organizatorii își propun cu ocazia acestei competiții să dezvolte sportul la nivel național și internațional, creșterea numărului de practicanți ai acestui sport ca mod de relaxare sau chiar profesionist. Totodată organizatorii își doresc să înființeze o Academie de Futnet care să ofere pregătirea sportivilor la un înalt nivel.

Desprinsă din sportul tenis cu piciorul, futnet, la nivelul României, înregistrează puțini practicanți, majoritatea celor legitimați fiind din zona Ardealului și a Bucovinei.


La conferința de presă organizată, sâmbătă, cu ocazia organizării primei ediții de futnet Nations Cup au participat Sorin Bogdan, președintele Asociației de Futnet din România și Kamil Klenic, președintele Uniunii Internaționale de Futnet.

În acest weekend, sâmbătă, 1 septembrie, va avea loc primul meci din competiția Nations Cup 2018. Competiția va avea trei probe: simplu, dublu și triplu. O partidă constă în cinci meciuri: două simplu, două dublu, un triplu. Câștigătoarea unui meci este declarată echipa care câștigă prima, două seturi din trei. Se joacă toate meciurile, doarece la finalul competiției, câștigătoare va fi declarată echipa care adună cumulat cel mai bun punctaj. Durata unei partide este de aproximativ 90-120 min.


O echipă este formată din maxim șase jucători și un antrenor.

La ediția inagurală, care va avea loc la Baza Sportivă Gheorgheni, începând cu ora 11:30, vor participa sportivii din cele mai bune trei țări „all time”, Republica Cehă, Slovacia și România.

abonare newsletter