Sport

Cupa Davis de la Cluj mai important ca US Open pentru Copil

Tenismenul Marius Copil a explicat, într-un mesaj postat pe Facebook, de ce a abandonat la US Open, el precizând că speră să se refacă repede pentru Cupa Davis care va avea loc la Cluj.

Marius Copil a fost la un pas de un rezultat total neașteptat în primul set cu Marin Cilic, fost câștigător la US Open și cap de serie numărul 7. Românul a condus cu 5-1, dar a capotat incredibil.

La primul turneu de Grand Slam în care e antrenat de Andrei Pavel, fostul antrenor al Simonei Halep, Marius Copil a intrat fără frică în disputa cu unul dintre favoriții turneului.


Cu gândul la victoria din 2012 contra croatului, reprezentantul nostru a etalat pentru jumătate de oră un joc complet. Copil a căzut complet, aproape inexplicabil, judecând după cum se jucase până atunci. Românul a ratat cinci mingi de set, iar Cilic a revenit uimitor. A câștigat 11 gameuri la rând și pe fondul unei probleme medicale a lui Copil a abandonat la scorul de 7-5, 6-1, 1-1.

Marius Copil a explicat că a avut probleme de sănătate și că speră să fie în formă pentru partida Cupei Davis de la Cluj.
„Mi-am provocat limitele la US Open. În primele game-uri jocul mi-a ieşit, am făcut repede două break-uri, însă din cauza unei contracturi apărută în urma unui voleu din primul set nu m-am mai putut poziţiona corect pentru lovitura de dreapta şi serviciu. Durerea s-a accentuat, iar în setul trei am fost nevoit să mă retrag. Sper să mă recuperez curând pentru a fi alături de România la Cupa Davis”, a scris Marius Copil.


Marius Copil, locul 82 ATP, a abandonat în meciul cu croatul Marin Cilici, locul 7 ATP, din primul tur de la US Open. Copil a abandonat din cauza unor probleme la gleznă, în setul trei, la scorul de 1-1.

Întâlnirea dintre România şi Polonia, din turul 3 al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, va avea loc în perioada 15-16 septembrie 2018, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Învingătoarea va reveni în Grupa I.


Până în acest moment fanii tenisului nu s-au înghesuit la bilete, majoritatea locurilor fiind încă libere. Un bilet la meciurile din Cupa Davis variază între 30 și 60 ron / zi, în funcție de locul în sală.

abonare newsletter