Sport

Simona Halep câștigă finala la Montreal și ajunge la 18 titluri cucerite

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a reușit să o învingă, duminică seara, pe americanca Sloane Stephens în finala turneului de la Montreala, scor 7-6 (6), 3-6, 6-4.

A fost a doua victorie la rând în finale pentru Simona împotriva jucătoarei din America, pe care o învinsese și la Roland Garros. Întâlnirea a două deținătoare de titluri de Grand Slam a fost un spectacol și se va regăsi cu certitudine pe listele celor mai bune ale anului.

Stephens a câștigat primul game al meciului, după care Halep a dominat jocul şi s-a desprins la 4-1. Americanca a reuşit să revină şi a egalat, 4-4. Românca a recuperat punct cu punct, s-a apropiat la 4-5, a salvat două noi mingi de set şi a reuşit să se impună cu 8-6.


În actul secund, Stephens a fost mai agresivă, iar Simona a greşit mai mult şi a acuzat oboseala acumulată în ultimele zile. Americanca s-a desprins la 3-1, a condus apoi cu 4-2 şi 5-3, încheind setul cu 6-3.

Halep s-a confruntat în acest meci cu unele probleme de sănătate, primind îngrijiri medicale pentru o bătătură la un deget de la piciorul stâng şi a recunoscut că serviciul său a avut de suferit din cauza problemelor medicale.


În decisiv, Halep a început foarte bine şi a avut 2-0, dar a părut epuizată, Stephens a resimţit presiunea şi a greşit câteva mingi, iar scorul a devenit 5-2 pentru româncă. Simona a reuşit să încheie conturile cu 6-4, fructificând a patra sa minge de meci.

„Ambele meciuri au fost incredibil de bune”, a spus Halep după ce a câştigat cu 7-6 (6), 3-6, 6-4, a doua victorie în faţa americancei în decurs de două luni, după cea din finala de la Roland Garros.


Simona Halep a spus, după meci, că la acest turneu a atins cel  mai bun nivel al ei și le-a mulțumit suporterilor. „E un sentiment plăcut să vorbesc din nou din postura de câştigătoare la Montreal. Simt că am atins cel mai bun nivel al meu aici, chiar dacă nu m-am simţit bine de la început. Mă simţeam foarte obosită, dar am luptat din greu. Le mulţumesc românilor de acasă, ştiu că vă treziţi mereu şi îmi urmăriţi meciurile”, a declarat Simona Halep.

Halep a jucat la Montreal a 32-a finală din carieră, până acum având 18 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei în 2016, la Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 a câştigat la Madrid, iar anul acesta s-a impus la Shenzhen, Roland Garros şi Montreal.


Simona Halep a cucerit şi un titlu WTA la dublu, anul acesta, la Shenzhen, alături de Irina Begu, jucând şi o finală în 2016 la Montreal, alături de Monica Niculescu.

519.480 de dolari și 900 de puncte WTA a primit Simona Halep pentru al doilea triumf din carieră la Rogers Cup. Sloane Stephens s-a ales cu 252.425 dolari şi cu 585 puncte.


Cu această victorie Simona Halep şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni.

Halep, campioană la Roland Garros, are acum un avans de aproape 2.000 de puncte în faţa următoarei clasate, daneza Caroline Wozniacki, campioana de la Australian Open, în timp ce pe locul al treilea se află Stephens, campioana de la US Open, la peste 2.300 de puncte de româncă.

Jucătoarea țării noastre este lider mondial pentru a 41-a săptămână şi ocupă locul 11 într-o ierarhie all-time, fiind în urmărirea belarusei Victoria Azarenka, care a stat 51 de săptămâni pe prima poziţie a clasamentului WTA.

România are în continuare şase românce în top 100, atât la simplu, cât şi la dublu.

abonare newsletter