monitorulcj.ro Menu

Sport

Victorie la scor pentru Olimpia Cluj în al doilea meci din grupele UWCL

Olimpia Cluj a învins-o pe FC Birkirkara, campioana Maltei, cu scorul de 6-1 (2-1) în cel de-al doilea meci din grupa preliminară a UEFA Women’s Champions League.

După câteva faze la ambele porți, în minutul 17 Andreea Voicu a luat o acțiune pe cont propriu și, după ce a fost oprită la marginea careului, Mara Bâtea a luat balonul din fața portarului și a înscris în poarta goală. Avantajul pe tabelă a durat însă doar patru minute, în urma unui corner Selena Babb fiind surprinsă de un șut de la 20 metri trimis de Parnis. 

În minutul 30, ”U” Olimpia rămâne în 10 oameni, după ce Ioana Bortan a văzut cartonașul roșu, însă echipa a trecut peste acest moment dificil și a continuat să domine adversarul, ajungând deseori în fața porții adverse. În minutul 33, Cristina Carp obține o lovitură de la 11 m, însă Andreea Voicu nu reușește să o transforme. După alte câteva ocazii mari, Olimpia reușește să intre cu avantaj la cabine, după ce Phoenetia Browne marchează cu capul din centrarea Marei Bâtea. 

În repriza a doua, olimpicele continuă să rateze ocazii mari, golul ”liniștitor” venind în minutul 61, când Cristina Carp împinge în poarta goală balonul expediat în primă fază de Mara Bâtea. Zece minute mai târziu, Mihaela Ciolacu a recuperat balonul și a luat acțiunea pe cont propriu trecând de adversarele întâlnite în cale și marcând pentru 4-1 cu un șut de la marginea careului. După doar cinci minute, Andreea Voicu marchează din interiorul careului după o pasă primită de la Cristina Carp. Aceeași Cristina stabilește scorul final al partidei, 6-1, trimițând cu capul balonul centrat de Cassidy Benintente. 

Acest meci a reprezentat debutul în Champions League pentru Adela Iosif și Adelina Rusu. 

Antrenorul echipei clujene, Mirel Albon, a declarat după meci că este mulțumit de meci chiar dacă a fost unul mai greu decât se aștepta.
„A fost un meci mult mai greu decât ne așteptam să fie, în primul rând pentru că am primit cartonaș roșu foarte devreme, în minutul 30, deci am jucat foarte mult cu un om în minus. Am marcat șase goluri și sunt mulțumit, dar deja stau pe gânduri deoarece nu știu care este cea mai bună soluție pentru meciul de luni, având în vedere faptul că ne-am pierdut căpitanul”  a declarat la conferința de presă antrenorul Mirel Albon.

În ceea ce privește eliminarea căpitanului echipei, tehnicianul echipei clujene nu a dorit să comenteze decizia arbitrului.
„Legat de eliminarea Ioanei Bortan, în momentul de față nu pot spune dacă a fost de galben sau de roșu, nu comentez decizia arbitrului. Este un moment greu pentru echipă, am pierdut liderul, jucătoarea cea mai experimentată din lot, iar pentru ultimul meci trebuie să găsim cea mai bună soluție pentru a o înlocui” a mai spus antrenorul Mirel Albon. 

Pentru ”U” Olimpia Cluj urmează luni, 13 august, meciul decisiv pentru calificarea în fazele eliminatorii ale UEFA Women’s Champions League cu WFC Kharkiv-1. 

Olimpia Cluj - Birkirkara 6-1 (2-1)
Arbitru: Martinez M. (Esp)
Stadion: FC Metalist Training Ground (Kharkiv)

Echipe:
Olimpia Cluj: Selena Babb – Oana Negrea (81′ Adela Iosif), Teodora Meluță, Raluca Borodi (46′ Maria Neacșu), Cassidy Benintente, Mihaela Ciolacu (88′ Adelina Rusu), Ioana Bortan (cpt.), Andreea Voicu, Mara Bâtea, Cristina Carp, Phoenetia Browne. 
Rezerve neutilizate: Lavinia Boandă, Melinda Nagy, Andreea Corduneanu, Flaviana Negrea. Antrenor: Mirel Albon.

Birkirkara: Xuereb, Carabott, Farruga, Gusti, Parnis, Said, Sakic (61' Sciberras), Sultana (70' Zarb), Teuma (79' Pace), Vella, Zahra.
Rezerve neutilizate: Demuth, Dimech, Schembri, Urpani. Antrenor: Bajada.