Sport

Va învinge CFR-ul campioana Armeniei?

Echipa de fotbal din Gruia va disputa mâine prima manșa a partidei din turul trei preliminar al Europa League împotriva campioanei Armeniei, Alashkert.

După eșecul suferit în fața echipei Malmo, jucătorii antrenați de Toni Conceicao își doresc victoria cu orice preț.

Jucătorii CFR-ului au efectuat astăzi ultimul antrenament pe teren propriu, înaintea meciului cu Alashkert, dar de la ședința de pregătire au lipsit Omrani și Arlauskis. 


Aceștia au fost implicați la sfârșitul săptămânii trecute într-o altercație, împreună cu Adrian Rus, al treilea portar al echipei. Rus s-ar fi întâlnit la festivalul de la Cluj cu fostul iubit al actualei sale partenere, cântăreața Vlăduța Lupău, iar totul a degenerat într-un conflict oprit de bodyguarzi. În urma acestui conflict, conducerea clubului ar fi decis să-i excludă din lot pe Arlauskis și Omrani la partida cu Alashkert din Armenia.

Acest lucru ar putea pune sub mari semne de întrebare victoria în partida de azi, cei doi fiind jucători de bază a formației din Gruia.


Tehnicianul echipei CFR Cluj recunoaște că există presiune pentru meciul cu Alashkert. „Am avut oportunitatea de a vedea ultimele două jocuri ale echipei adverse și cred că sunt o echipă foarte puternică. Suntem conștienți că este o dublă manșă. Sigur că există presiune, dar sper că această presiune ne va ajuta. Nu cred că trebuie să ne mai gândim la meciul cu Malmo, important e meciul de joi”, a declarat Toni Conceicao.

George Țucudeanu, atacantul echipei clujene, speră la o victorie în meciul tur pentru a mări șansele de calificare. „Prima partidă este foarte importantă, trebuie să facem un meci bun acolo, pentru a avea un meci ușor aici. Trebuie să mergem acolo să câștigăm pentru că suntem favoriți. E important că returul va fi la Cluj, mai ales dacă am avea un gol avantaj din primul meci. Ar fi bine pentru noi să ajungem în grupe și, cred eu, avem un culoar bun”, a spus George Țucudean.


Clujenii au ajuns în UEL după ce au fost eliminați din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor de Malmo (0-1 pe teren propriu și 1-1 în deplasare).

Dacă va trece de armeni, CFR Cluj va juca în play-off-ul Europa League cu învingătoarea duelului dintre Legia Varşovia şi luxemburghezii de la Dudelange.


Meciul dintre formațiile Alashkert și CFR Cluj va putea fi urmărit mâine de la ora 19:00. Tot mâine celelalte două echipe din România vor disputa manșele tur din Europa League, RB Leipzig - U Craiova, de la ora 19:30, și Hajduk Split - FCSB, de la ora 21:45.

Partidele retur vor avea loc joia viitoare, pe data de 16 august.

abonare newsletter