Sport

Simona Halep, lider mondial pentru a 39-a săptămână. A egalat-o pe Amelie Mauresmo

Asociaţia de Tenis Feminin a anunțat noul clasament mondial. Simona Halep continuă să fie cap de listă pentru a 39-a săptămână. Astfel, sportiva din România a egalat-o pe fosta tenismenă, Amelie Mauresmo, la numărul de săptămâni în fruntea WTA.


Jucătoarea de legendă din Germania, Steffi Graf, este tenismena care a ocupat fotoliul de lider mondial timp de 377 de săptămâni, în timp ce americanca Martina Navratilova a fost numărul 1 WTA timp de 332 de săptămâni. Top 3 este completat de o sportivă încă activă pe tabloul feminin al tenisului, Serena Wiliams, cu 319 săptămâni.
Diferenţa dintre Halep şi poziţia a doua în clasamentul actual, ocupată de Caroline Wozniacki, este de 911 puncte, avansul Simonei a crescut în ultima săptămână cu 80 de puncte. Daneza Wozniacki se poate apropia de Halep, Caroline va participa în această săptămână la turneul de la Washington, competiţie la care constănţeanca nu s-a înscris.
Caroline Garcia a pierdut 50 de puncte în ultima săptămână, dar a rămas pe locul 6. În rest, în top 10 WTA nu s-a înregistrat nicio modificare.
 

abonare newsletter