Sport

Halep - Trofeul de la Roland Garros este al meu, dar și al României

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a declarat, luni după-amiază, la întoarcerea de la Paris, că trofeul primit pentru câştigarea turneului de la Roland Garros este al ei, dar în acelaşi timp şi al României.


"Când am câştigat ultimul punct al finalei am simţit o greutate în picioare pentru că totul se terminase şi se terminase cu bine. Nu am avut o reacţie foarte mare pentru că nu sunt genul. Însă tot ce am avut nevoie a fost să mă uit la oamenii care au fost alături de mine şi să fac un schimb de priviri cu ei. Dorinţa de a fi mai bună de la zi la zi mi-a dat putere să muncesc în continuare. Îmi place acest sport, nu îl fac greu, mi-am dedicat viaţa lui. Trofeul acesta va sta pe masă, ca să îl văd tot timpul. Acest trofeu este şi al meu, dar şi al României. Aici am crescut, aici m-am antrenat mereu şi de aici am ajuns campioană la Roland Garros. Experienţa după cele trei finale pierdute m-au ajutat să câştig sâmbătă. Am avut avut în minte şi finala de anul trecut când am pierdut deşi conduceam. Acum mi-am zis că sunt capabilă şi eu să fac acest lucru (n.r. - să întoarcă scorul şi să câştige). Am lucrat pe partea mentală foarte mult, am început să îmi accept emoţiile şi să fac din asta o armă", a spus jucătoarea română pe Aeroportul Henri Coandă.
"Darren (n.r. - antrenorul Darren Cahill) mi-a spus înaintea finalei să merg şi să câştig acest meci. Celelalte trei finale disputate de mine au fost tratate un pic altfel, nu cu o aşa mare încredere că pot să câştig. Aşa că el mi-a spus sâmbătă că trebuie să intru pe teren şi să iau acest trofeu. Este cel mai frumos moment al vieţii mele. Bineînţeles că aşteptări sunt mereu şi eu am aşteptări de la mine, dar am încercat să învăţ să fiu la cel mai înalt nivel al meu atunci când simt presiunea şi emoţia din jurul meu. Nu pot să spun că a fost o presiune negativă din partea românilor. Şi ei au aşteptat acest trofeu, la fel ca şi mine. Eu am simţit la Paris şi publicul francez alături de mine, şi nu doar în finală, ci pe tot parcursul turneului", a adăugat Halep.
Ea a menţionat că cel mai frumos moment al zilei de sâmbătă a fost când imnul României a fost intonat pe arena principală a turneului de la Roland Garros. "Cel mai frumos moment al carierei şi al vieţii mele a fost atunci când s-a intonat imnul României la Roland Garros, iar spectatorii au început şi ei să-l cânte. Am încercat şi eu un pic, dar de emoţii nu am reuşit prea mult. După ce am ieşit de pe teren organizatorii mi-au spus că nu s-a întâmplat în istoria turneului ca imnul unei ţări să fie cântat cu cuvinte. A fost un moment emoţionant. Mie rar îmi dau lacrimile pe teren, dar în atunci chiar a fost un moment deosebit. Mulţumesc fanilor pentru căldura transmisă în timpul meciului, mai ales atunci când eram condusă. Ei nu au încetat să mă susţină şi m-au încurajat să revin", a precizat numărul 1 mondial.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter