Sport

Contra, după victoria cu Finlanda - Dacă vom continua așa avem șanse să ne calificăm la EURO 2020

Selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a declarat, marţi seara, după victoria cu scorul de 2-0 din meciul amical cu Finlanda, că prima reprezentativă are şanse să se califice la EURO 2020 dacă va continua pe acest drum.

"Sunt un antrenor fericit. Dacă după meciul cu Chile am spus că nu am fost mulţumit de multe momente din joc, mai ales că adversarul era în 10 oameni, azi consider că am făcut un joc bun împotriva unei echipe nordice. Este o victorie meritată a noastră şi mă bucur că suntem pe un drum ascendent, atât ca momente de joc, cât şi ca rezultate. Nu ne îmbătăm cu apă rece, chiar le-am spus băieţilor asta, dar cred că dacă vom evolua ca în seara asta la startul Ligii Naţiunilor avem şanse să ne batem de la egal la egal cu cele trei adversare din grupă. După aceste meciuri sunt mai multe plusuri decât minusuri. Bineînţeles că avem încă momente în care ne relaxăm şi permitem adversarilor să ne pună probleme. Dar azi s-a văzut că am făcut presing avansat şi în minutul 90. Băieţii şi-au dorit victoria, au arătat atitudinea corectă şi dacă vom continua pe drumul ăsta avem şanse să ne calificăm la Campionatul European", a spus Contra.

El a menţionat că din punctul său de vedere echipa naţională a jucat contra Finlandei fără şase titulari, pe care însă nu i-a nominalizat. "Azi din cadrul echipei naţionale au lipsit din punctul meu de vedere şase titulari. Nu au fost prezenţi din motive medicale sau din cauza cluburilor şi a trebuit să văd alţi jucători. Pentru că eu trebuia să văd toţi jucătorii care pot să mă ajute mai departe", a menţionat tehnicianul.

Cosmin Contra a adăugat că jucătorul formaţiei FCSB, Constantin Budescu, trebuie să se pună la punct la capitolul fizic în perioada de pregătire din această vară. "Din punct de vedere fizic eu cred că Budescu poate să fie mult mai bine. Dar azi şi-a dorit să facă ceea ce îi cer eu la naţională, a făcut şi faza defensivă, a băgat şi alunecări. El are acea sclipire care în orice moment al jocului îi permite să facă ceva diferit. Cum a fost ocazia din prima repriză când a şutat văzând portarul ieşit. Am vorbit cu el şi sper ca în perioada de vară să se pună la punct la capitolul fizic şi să fie într-o formă foarte bună în septembrie", a adăugat Contra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter