Sport

CFR Cluj riscă să nu poată juca în Europa!

Fost campion în Gruia, brazilianul Ronny își anunță fostul club că riscă să nu joace în competițiile continentale fiindcă încă mai are de plătit o datorie de 90.000 de euro către el.

Campioana Centenarului, CFR Cluj, nu are liniște, chiar dacă a câștigat titlul după o pauză de 6 ani. Dan Petrescu a părăsit echipa, cu destinația China, se mai așteaptă doar oficializarea divorțului. De ultimă oră sunt amenințările pe care un fost atacant al grupării, brazilianul Ronny, le aduce clubului. Sud-americanul, ajuns acum la 35 de ani, a declarat că nu va ceda, fiindcă așteaptă de trei ani ca ardelenii să-i plătească un rest de bani.

"Sunt foarte trist pentru tot ceea ce mi se întâmplă. Am câştigat cazul la UEFA înainte ca gruparea din Cluj să intre în insolvenţă. Anul trecut, cei din Cluj au ieşit din insolvenţă şi nu şi-au achitat datoriile. Sunt trist. Am primit 10 la sută din restanțele de 100.000 de euro, mai aștept restul de 90.000 de euro. Mai sunt jucători neplătiţi, dar nu vorbesc pentru ei.  Sunt nervos fiindcă forurile internaţionale au spus că am dreptate şi trebuie să-mi primesc banii. Am vorbit la FIFA cu oamenii care se ocupă de caz şi spuneau că șefii CFR-ului ar trebui să plătească pentru a nu avea probleme în competiţiile europene. I-am anunțat că gruparea nu mai e în insolvență. De ce vor să joace în Europa, în preliminariile Champions League, dacă nu şi-au rezolvat datoriile financiare către jucători? Poate nici nu vor ajunge acolo!", a spus brazilianul pentru Gazeta Sporturilor.


Și Deac în China?

Este o chestiune de ore până când Dan Petrescu va oficializa despărțirea de echipa campioană, după care va semna în China, cu Guizhou Hengfeng, grupare ce-l va plăti cu 1,8 milioane de euro pe sezon. Cum antrenorul trebuie să achite clauza de reziliere cu ardelenii, cifrată la jumătate de milion de euro, s-a găsit un subterfugiu: va lua cu el cel puțin un fotbalist. Primul pe listă este Ciprian Deac, iar afacerea ar aduce în jur de 800.000 de euro clujenilor. Astfel, Petrescu își plătește clauza și le mai rămân încă 400.000 de euro "feroviarilor", în contul unui fotbalist de 32 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter