monitorulcj.ro Menu
Sport

Halep NU MAI VINE LA CLUJ!

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, va fi înlocuită cu Ana Bogdan (86 WTA) în echipa naţională a României pentru meciul împotriva Canadei, programat în acest week-end la Cluj-Napoca.

Halep a acuzat mai multe dureri în ultima perioadă, cea mai importantă fiind o accidentare la gleznă suferită în finalul turneului Australian Open. La întoarcerea în ţară, ea a afirmat că este "epuizată" din punct de vedere fizic şi că îşi va face mai multe investigaţii pentru a afla când poate reveni pe teren, scrie Agerpres.

Deşi căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu, a nominalizat-o la 31 ianuarie în echipa României pentru meciul de la Cluj, Simona Halep nu va juca totuşi pentru a nu risca o recidivă. Ea va efectua o nouă analiză medicală în cursul zilei de marţi, iar miercuri va primi răspunsul.

Până atunci conducerea tehnică a echipei României a decis convocarea Anei Bogdan. Jucătoarea numărul 86 mondial va face deplasarea la Cluj-Napoca, marţi, alături de celelalte jucătoare din lot. Ana Bogdan a confirmat convocarea printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook în care a scris simplu: "Fed Cup".

Simona Halep va merge totuşi la Cluj-Napoca pentru a le susţine pe colegele sale din tribună. Un anunţ oficial în ceea ce o priveşte pe Simona Halep va fi făcut înaintea tragerii la sorţi de vineri.

Celelalte jucătoare convocate pentru meciul cu Canada sunt Sorana Cîrstea (38 WTA), pe Irina-Camelia Begu (37 WTA) şi pe Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Echipa României întâlneşte Canada în zilele de 10 şi 11 februarie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în cadrul primului tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.
 

Etichete: fedcup simona halep