Sport

U-BT, o noua victorie în Liga Națională. A revenit Rasic

Universitatea Cluj a câștigat partida din deplasare, cu Politehnica Iași, scor 76-72.

sursă foto: u-bt.ro sursă foto: u-bt.ro

Rezultatele pe sferturi au fost: 19-26, 20-19, 14-16, 19-15.

A revenit atât Aleksandar Rasic, după o ruptură de tendon achilean, dar și Rolland Torok, operat de hernie în urmă cu mâine bine de o lună. 


La începutul partidei cele două formații erau extrem de echilibrate, iar la prima pauza rezultatul era 21-26 pentru U. În sfertul secund elevii lui Branko Jorovic și Marcel Țenter au reușit chiar egalarea (28-28), însă Lapornik de la distanță și Watson, Calnicenco și Barro au pus rapid echipa clujeană la adăpost. La mijlocul perioadei, U-Banca Transilvania conducea din nou cu peste zece puncte (28-39), însă ofensiva a dat rateuri în următoarele câteva secvențe, Iașiul a continuat să pună mingea în coș de câte ori a avut ocazia și din nou pauza găsea cele două echipe în două posesii diferență: 39-46.

După revenirea de la vestiare, echipa gazdă s-a apropiat tot mai mult de U-BT, iar în ultimele secunde de joc tabela arăta 72-74. Dar jucătorii Lapornik şi Torok au transformat două aruncări libere, iar Universitatea a câștigat cu scorul de 76-72.


"Ne așteptam să fie un meci greu, poate nu așa de greu cum a fost, însă eram convins că ieșenii vor da totul pe teren, deoarece au schimbat banca tehnică. Noi am abordat acest meci și din altă perspectivă, pentru că urmează un meci foarte important miercuri, în FIBA Europe Cup, cu ciprioții de la Keravnos, ne dorim să câștigăm acest joc și să ne calificăm mai departe, este unul dintre obiectivele noastre pentru acest sezon. Un mare plus în această seară au fost revenirile lui Rasic și Torok în teren. Încă nu sunt complet reintegrați în echipă, însă sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede!” a declarat antrenorul echipei clujene, Mihai Silvășan. 

Remarcații partidei au fost Popa (22 de puncte, 6 pase decisive) și Jackson (17 puncte, 9 recuperări) pentru ieșeni, respectiv Watson (14 puncte, 2 pase decisive) și Barro (12 puncte, 8 recuperări) pentru "U". 


Următorul adversar pentru clujeni este Keravnos Nicosia. Meciul din FIBA Europe Cup se va disputa miercuri, 7 februarie, ora 20:00, în Sala Sporturilor "Horia Demian".

Ultimele Stiri
abonare newsletter