monitorulcj.ro Menu

Sport

U-BT, victorie muncită în Cipru

sursă foto: u-bt.ro

Echipa U-Banca Transilvania a câștigat meciul din etapa a 3-a a Grupe L a Fiba Europe Cup, cu Keravnos Nicosia, scor final 71-67.

Scorurile pe sferturi au fost: 12-25, 24-16, 18-17, 13-13.

Campioana României a făcut un prim sfert excelent, iar după zece minute conducea cu 25-12. Keravnos a revenit în meci după ce a câştigat sfertul al doilea cu 24-16. ''U'' s-a menţinut la cârmă în cea mai mare parte a timpului, deşi scorul a fost destul de strâns. Cu 89 de secunde înainte de final, clujenii avea doar două puncte în plus pe tabelă, 69-67, dar Abukar şi Scott au ratat aruncările încercate, Sakic a scos un fault când mai erau 12 secunde, transformând ambele ''libere'' şi parafând victoria echipei ardelene.

Americanul Lasan Kromah a fost de departe cel mai bun om al meciului, cu 28 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, dar şi lituanianul Adomas Drungilas a avut o prestaţie de excepţie, cu un ''double-double'' - 11 p, 14 rec, 3 pd. Pentru ''U'' au mai jucat Zeljko Sakic 8 p, 6 rec, 3 pd, Giordan Watson 12 p, 1 rec, 6 pd, Andrei Kalnicenko, Miha Lapornik 7 p, 3 rec, 1 pd, Nandor Kuti 5 p, 4 rec, 1 pd, Anders Teir.

”O victorie pe cinste pentru noi! O luptă intensă, trebuie să îmi felicit jucătorii, căci au arătat cu adevărat caracter astăzi! Fără pivotul titular, accidentat în urmă cu două antrenamente, a trebuit să improvizăm, dar cei șapte jucători care au intrat pe teren au arătat caracter și au luptat până la final, indiferent ce poziție au trebuit să joace, indiferent de ce situație era în teren. Le-am spus băieților că singurul lucru pe care îl pot controla este intensitatea luptei lor și asta au făcut, au luptat și am câștigat, sunt cu adevărat mândru de ei! A fost o luptă pe cinste, nu a fost un meci grozav din punct de vedere ofensiv, însă în apărare ne-am bătut ca nebunii, a fost o încleștare frumoasă a două echipe bune, în opinia mea. Aveam nevoie de victoria aceasta pentru a ne păstra șansele de calificare și sunt foarte bucuros că am reușit să o obținem” a declarat după meci, antrenorul echipei, Mihai Silvășan.

 

 

U-BT Cluj-Napoca a urcat pentru moment pe primul loc în clasament, cu 5 puncte (3 jocuri), urmată de Donar Groningen, 4 puncte (2 j), Keravnos, 4 puncte (3 j), Belfius Mons-Hainaut, 2 puncte (2 j).

Campioana României va juca următorul meci tot în deplasare, pe 24 ianuarie, cu Donar Groningen.