Sport

Handbal masculin: România a câștigat Trofeul Carpați

Echipa naţională de handbal masculin a României a câştigat Trofeul Carpaţi în Sala Sporturilor din Călăraşi, după ce a învins în finală formaţia Portugaliei cu scorul de 26-23 (15-10).

sursă foto: digisport.ro sursă foto: digisport.ro

Tricolorii au avut un început foarte bun de meci şi au condus cu 12-6, dar apoi a urmat o perioadă de opt minute în care nu au reuşit să mai înscrie, iar lusitanii au punctat de patru ori (12-10). România a jucat mai bine finalul primei reprize şi a reuşit să intre la pauză cu un avantaj de cinci goluri, 15-10.

În partea secundă, tricolorii s-au desprins la opt goluri, 20-12, dar portughezii au marcat de trei ori la rând, reducând ecartul de pe tabelă (20-15). România a continuat să controleze jocul, dar oaspeţii s-au apropiat la trei goluri, 23-20, însă fără a pune sub semnul întrebării victoria echipei noastre (26-23).


Pentru România au marcat: Alex Şimicu 5 goluri, Demis Grigoraş 5, Dan Racoţea 3, Javier Humet 3, Adrian Rotaru 2, Gabriel Bujor 2, Nicuşor Negru 2, Roland Thalmaier 2, Cristian Fenici 1, Dragoş Soare 1.

Competiţia de la Călăraşi a fost ultima verificare a echipei României înaintea participării în preliminariile CM 2019.

abonare newsletter