Sport

Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Shenzhen

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Shenzhen (China), după ce a învins-o în trei seturi pe chinezoaica Ying-Ying Duan, cu 3-6, 6-1, 6-2.

Halep şi-a asigurat pentru încă o săptămână poziţia de lider în clasamentul WTA după acest succes, conturat după o oră şi 37 minute, românca urmând să fie astfel principala favorită la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Halep (26 ani) a început mai greoi în primul set, a fost statică, iar Duan a lovit foarte bine şi nu i-a oferit Simonei nicio şansă de break, câştigând primul set cu 6-3.


Începând cu actul secund, Halep a arătat alt nivel, Duan nu a mai reuşit să facă acelaşi joc şi românca a luat nu mai puţin de zece ghemuri la rând, de la 1-1, la 6-1 şi 5-0, încheind cu 6-2 în setul decisiv.

Simona Halep a avut 2 aşi în acest meci, faţă de 4 ai chinezoaicei, a comis 3 duble greşeli, în timp ce Duan a făcut 4. Halep a avut 21 de lovituri direct câştigătoare, faţă de 19 ale adversarei, în timp ce raportul erorilor neforţate a fost de 13-27.


Halep o învinsese pe Duan (28 ani, 91 WTA) şi în prima lor confruntare tot în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-2, în 2017, în primul tur la Eastbourne (Marea Britanie).

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 13.121 dolari şi 60 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi belarusa Arina Sabalenka (19 aniu, 73 WTA), care în primul tur a dispus de Monica Niculescu în două seturi, cu 6-4, 6-4.


 

abonare newsletter