Sport

Miha Lapornik, noul jucător al U-Banca Transilvania

Formația U-Banca Transilvania l-a transferat pe fundașul Miha Lapornik.

sursă foto: u-bt.ro sursă foto: u-bt.ro

Pe plan internațional, Miha Lapornik a făcut parte din echipa națională a țării sale încă de la 16 ani, participând la Campionatele Europene U18 din Polonia (2011) și U20 din Slovenia (2012) și Estonia (2013), reușind în Slovenia să câștige medaliile de bronz. 

A fost, de asemenea, selecționat la lotul de seniori al Sloveniei, participând în 2016 la calificările pentru Campionatul European și în 2017 la cele pentru World Cup. A ratat la mustață participarea la EuroBasket 2017, fiind ultimul la care s-a renunțat din lotul lărgit.


”Sunt foarte bucuros că am ajuns aici, tot ceea ce am auzit despre acest club a fost de bine, deci sunt fericit! Voi face tot ce îmi stă în putință să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele în acest sezon, este singura variantă pe care o iau în considerare!” a mărturisit jucătorul. 

De asemenea, tehnicianul echipei clujene, Mihai Silvășan este mulțumit de transfer: ”Am reușit să îl aducem pe Miha Lapornik, este un jucător bun, tânăr, dornic de afirmare, este un shooter foarte bun și cred că asta ne lipsea. A jucat în cariera sa la Bilbao, ceea ce spune multe despre valoarea lui, este un baschetbalist inteligent și cred că este ceea ce ne trebuie pentru a ne îndeplini obiectivele. Îi urăm bun venit!”

abonare newsletter