Sport

Contra va ocupa funcția de vicepreședinte în cadrul Comisiei Tehnice a FRF

Selecționerul echipei naționale a României, Cosmin Contra, va ocupa funcția de vicepreședinte în cadrul Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal.

"Începând de azi, în urma propunerii domnului Mihai Stoichiță, Cosmin Contra devine vicepreședinte al Comisiei Tehnice a FRF, luând locul lui Ionuț Badea (n.r. — secundul fostului selecționer Christoph Daum). Cosmin Contra va fi membru cu drept de vot. În ceea ce privește o analiză privind o eventuală demitere a selecționerului, statutul nu îți permite să votezi când e vorba despre persoana ta. Acum ne-am dorit să îl avem pe selecționer în Comisia Tehnică pentru a întări legătura dintre toate naționalele de juniori și prima reprezentativă. E de salutat disponibilitatea de muncă și efort a lui Cosmin Contra de a se alătura Comisiei Tehnice", a spus Burleanu.

Președintele FRF a menționat că și-a dorit ca meciul amical România — Turcia din 9 noiembrie să se dispute pe noul stadion "Ion Oblemenco", dar întârzierea recepției noii arene a făcut ca partida să fie mutată la Cluj-Napoca. "Cu Turcia va fi un meci de gală pentru că îl vom avea pe Mircea Lucescu în România, dar de data aceasta ca adversar. Noi am făcut totul pentru ca acest meci să se dispute la Craiova, dar se cunoaște situația de ce nu s-a putut organiza acolo. Atunci când organizezi un meci al echipei naționale ai nevoie de foarte mult timp de comunicare. Noi am tot tras de acest timp pentru că noi ne-am dorit ca naționala să joace acolo unde infrastructura permite", a explicat oficialul FRF.


Membrii Comitetului Executiv au aprobat, luni, cu unanimitate de voturi, Regulamentul de licențiere a cluburilor, Regulamentul de procedură a comisiilor de licențiere și Regulamentul privind procedurile de monitorizare financiară și de luare a deciziilor de sancționare a cluburilor licențiate de Liga I în forma în care au fost propuse de Departamentul Licențe/Afilieri. "S-a prezentat raportul de audit în ceea ce privește analiza financiară a cluburilor din Liga I. Și cu această ocazie am întărit din nou un principiu care se va aplica din sezonul 2018-2019 privind controlul datoriilor cluburilor din Liga I către bugetul de stat. Altfel spus, dacă vei avea datorii la stat nu îți vei putea lua licența pentru Liga I. Și la Liga a II-a aplicăm un sistem de monitorizare financiară pe care îl vom întări la anul, pentru ca în doi ani să nu mai avem cluburi în insolvență în Liga I", a spus Burleanu.

Acesta a precizat că în cadrul ședinței nu s-a discutat despre implementarea arbitrajului video la nivelul Ligii I.


Următoarea ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal va avea loc la 28 noiembrie, de la ora 11,00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter