Sport

Încă un mandat de 5 ani pentru Iorgulescu

Liga Profesionistă de Fotbal va fi condusă in continuare de Gino Iorgulescu.

Fostul fotbalist a fost reales în cadrul Adunării Generale a LPF, în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, cu 13 voturi față de 1 primit de contracandidatul său, președintele ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi.

Gino Iorgulescu (61 de ani) este în funcția de președinte al LPF din 14 noiembrie 2013, când l-a învins la ultimele alegeri pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7.


"Am convingerea ca oamenii care țin în mâini destinele cluburilor profesioniste știu ce am făcut pentru fotbalul romanesc in ultimii patru ani, cat efort a depus actuala conducere a ligii pentru ca fotbalul nostru sa fie mai bun, mai atractiv pentru suporteri. si, nu in ultimul rând, candidez pentru ca marea majoritate a cluburilor din Liga 1 mi-au cerut sa fac acest lucru. (...) in primul rand, contractul de televizare a meciurilor. 27.5 milioane  de euro net pe sezon asigura mare parte din bugetele cluburilor. Apoi, schimbarea sistemului competițional, cu play-off si play-out si reducerea numărului de echipe din prima liga, de la 18 la 14. Astfel, competiția a devenit mai atractiva în condițiile date si banii mai mulți pentru fiecare club in parte. Sezonul trecut, titlul s-a disputat intre trei echipe pana in ultima etapa, lucru foarte rar si in marile campionate occidentale", a precizat Iorgulescu, pentru News.ro. 

La ședința Adunării Generale de luni au avut drept de vot reprezentanți celor 14 cluburi din Liga I.


Extrem de dezamăgit de aceste alegeri, președintele formației ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi a declarat: "A fost 13-1, e greu să lupți cu un contracandidat preferat. E greu să reușești să schimbi mentalitatea și să faci ceva pentru fotbalul românesc. Dezamăgit nu sunt de voturile pe care nu le-am primit, dezamăgit sunt de situația fotbalului românesc. Eu am simțit că reprezentanții cluburilor au votat pentru un lucru mai bun în fotbal. Și dacă acesta este lucrul mai bun în fotbal le respect opțiunea. Nu e jenant scorul. Jenant era dacă nu participam. Am venit, am participat. La 5-0 nu îți retragi echipa de pe teren, lupți până la capăt. Sunt mai supărat pentru Poli Timișoara, decât pentru votul de azi. Era firesc, era normal. Eu am încercat să fac lucrurile să se schimbe, să fac un nou început pentru fotbalul românesc. Din păcate nu am reușit să conving cluburile. Sper ca peste cinci ani să avem un fotbal mai bun.”

Anul acesta s-a modificat și durata mandatului, acesta va dura cinci ani în loc de patru.

abonare newsletter