Sport

Olimpia Cluj, înfrângere în meciul tur cu FC Rosengard

Olimpia Cluj a fost învinsă de FC Rosengard cu scorul de 0-1, pe Cluj-Arena în meciul tur al 16-imilor UEFA Women's Champions League.

Singurul gol al partidei a fost marcat de jucătoarea Wieder, în minutul 35.

”Nu acesta a fost obiectivul, ci să încercăm să facem un meci bun, să încercăm să nu jucăm doar defensiv, să ne luptăm cu forțele noastre cu una dintre cele mai puternice echipe din fotbalul feminin european. Rosengard are un buget foarte mare și an de an are ca obiectiv cel puțin semifinalele Uefa Champions League. Sunt mândru de fetele noastre, au făcut un meci bun. Sigur, sunt lucruri care trebuie îmbunătățite, lucruri care trebuie puse la punct. Vreau să zic, că anumite jucătoare din primul 11 al formației Rosengard au peste 1000 de meciuri la competiții de mare avengură și în Champions League, s-a văzut în joc. Eu cred că a fost cel mai bun meci al Olimpiei la nivelul acesta de tururi eliminatori de Champions League, și asta îmi dă speranță și eu cred că pe viitor putem ajunge și mai departe. Am avut și noi ocazii dar nu am reușit să le fructificăm. Noi am avut în joc două junioare, avem fete foarte tinere, singura cu o vârstă mai mare este Ioana Bortan. Suedezele au din start altă aeră de selecție, au transferat jucătoare de top mondial. Cristina Carp are o accidentare de joc dar cred că până sâptămâna viitoare va fi bine.” a declarat după meci antrenorul echipei Olimpia Cluj, Mirel Albon.


De asemenea, căpitanul echipei clujene, Ioana Bortan a declarat: ”Din păcate astăzi am suferit o înfrângere, dar eu sunt foarte mândră de fete, de cum am jucat. Am evoluat împotriva unei echipe de top 10 și eu chiar sunt mândra de ce am realizat. Am ținut piept din punctul meu de vedere, și când spun asta vorbesc la cald, dar voi revedea și imaginile. Am jucat de la egal la egal, și eu cred că puteam mai mult de atât. Le știam foarte bine pe jucătoare, am mai jucat cu unele dintre ele și ne așteptam. Din păcate, campionatul nostru este de un nivel destul de scăzut. Cât despre meciul retur eu cred că avem șanse, o să mergem cu încredere.”

FC Rosengard are 10 titluri de campioana și a fost vicecampioana Suediei de 11 ori. Formația a câștigat și ultimele doua ediții ale Cupei Suediei. Vara aceasta a pierdut jucătoare importante precum Marta și Lieke Martens, iar în schimbul lor le-a adus pe Anja Mittag, Carolin Seger și Jenna Hellstrom. 

abonare newsletter