monitorulcj.ro Menu

Sport

Sabău merge pe mâna lui Contra

Managerul sportiv al Universității, Ioan Ovidiu Sabău susține că aducerea lui Contra la națională este o mutare foarte bine gândită care va aduce beneficii.

sursă foto: gsp.ro

”Când era Daum la echipa națională nu mi-a plăcut deloc starea de spirit! Mi s-a părut o echipă blazată, cu jucători care dădeau impresia că sunt nemulțumiți. Apatie mare. În teren nu comunicau între ei, nu reacționau deloc când n-aveau reușite. Am vrut și eu să văd că-și reproșează ceva. Că au caracter de fotbalist de echipa națională. Să realizeze presiunea care le apasă pe umeri și să îi facă față. În toată această perioadă, la națională a fost o superficialitate, așa, o atitudine de genul "Eu nu răspund, antrenorul răspunde, vedem ce se va întâmpla că până la urmă poate îl dă pe el afară și gata!". Nu e în regulă! N-am văzut o legătură puternică între Daum și jucători. Bine, e doar o impresie personală.” a declarat Ioan Ovidiu Sabău pentru Gazeta Sporturilor.

 ”Jucătorul român are mai mare nevoie de cineva care să îi spună mereu câte ceva, să-l "biciuiască" în sensul bun când e cazul, să-l dirijeze constant de pe margine. Toate acestea înseamnă comunicare continuă și e clar că s-a pierdut din mesaj. Mai ales că noi, românii, nu suntem niște luptători prin definiție. Ne trebuie întotdeauna acel imbold, acea reacție din jurul nostru pentru că nu avem inițiativă și atunci trebuie să fim împinși energic de pe marginea terenului” a mai adăugat Sabău.

Întrebat despre noul selecționer Cosmin Contra, Sabău a mărturisit: ”Stilul lui energic este exact ce are nevoie acum echipa națională.”