Sport

Halep se califică în sferturi la Beijing

Simona Halep a reușit să o învingă pe Maria Șarapova (6-2, 6-2) și este calificată în optimile de finală ale turneului WTA de la Beijing.

"A reușit un meci incredibil, probabil cel mai bun pe care l-a jucat împotriva mea la toate întâlnirile noastre", a afirmat Șarapova, citată de DPA. Halep (26 ani), a doua favorită a competiției, a câștigat primul meci în fața rusoaicei, după șapte victorii la rând ale acesteia, cea mai recentă în urmă cu aproximativ o lună, la US Open, în primul tur.

”Halep a făcut totul așa cum trebuie”


"Eu n-am fost destul de exactă. N-am văzut mingea. Nu m-am mișcat așa cum o făceam de obicei la meciurile împotriva ei. A avut consistență în lovituri și nu a făcut multe greșeli neforțate, a avut un procentaj destul de bun la serviciu. A făcut totul așa cum trebuie", a spus rusoaica.

Halep între Radwanska și Kasatkina


Halep o va întâlni în sferturi pe învingătoarea dintre poloneza Agnieszka Radwanska (cap de serie numărul 11) și rusoaica Daria Kasatkina.  Halep a început în forță a reușit un break la zero, dar apoi și-a pierdut serviciul. Românca a reușit să câștige un nou break, iar apoi s-a desprins la 3-1, după un ghem la zero. Halep a jucat foarte bine și în continuare, Șarapova a comis multe greșeli, iar scorul a devenit repede 5-1. Șarapova a reușit să își facă serviciul în premieră a acest scor, dar Halep nu a avut probleme să închidă setul (6-2), în 33 de minute.

Șarapova a câștigat primul ghem din setul al doilea, după ce Simona a avut o minge de break, apoi Halep și-a făcut serviciul la zero și a reușit un prim break, consolidat imediat (3-1). Șarapova a rămas în joc (3-2), dar Halep a demonstrat că poate menține nivelul foarte sus și și-a fructificat serviciul fără a ceda vreun punct. Românca a reușit un nou break, iar apoi a încheiat conturile cu 6-2.

Ultimele Stiri
abonare newsletter