Sport

CFR Cluj rămâne în fața FCSB, după 1-1 în Gruia! S-a cerut penalty

CFR Cluj, liderul din clasamentul Ligii I, a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată, joi, pe teren propriu, cu FCSB, aflată pe poziție a doua în Liga I.

Golurile au fost marcate de Urko Vera '45 pentru gazde şi Budescu '63 pentru oaspeţi.

1-0: Urko Vera a deschis scorul cu o lovitură de cap dintr-o centrare a lui Ciprian Deac. Decarul gazdelor a executat o lovitură liberă din jumătatea adversă, Niţă a ieşit greşit pe centrare iar vârful spaniol a marcat.


1-1: Constantin Budescu a restabilit egalitatea după ce a finalizat un contraatac al oaspeţilor. Denis Man l-a servit ideal pe mijlocaş în marginea careului, de unde a şutat pe jos în bară. Mingea a ricoşat în plasa laterală a porţii lui Arlauskis.

În minutul 8, CFR Cluj a avut un gol al lui Urko Vera anulat pentru fault în atac.


FCSB, care a avut o ocazie notabilă în prima repriză prin Mihai Bălașa (38), a dominat repriza secundă, în care CFR a preferat să se apere.

Toată săptămâna de dinaintea meciului dintre CFR Cluj și FCSB, principalele favorite la titlu în acest sezon, un subiect a fost dezbătut pe larg - penalty-urile! Acest lucru după ce liderul CFR a primit câte o lovitură de departajare iî fiecare din ultimele 3 partide.


În minutul 68, cei care au cerut penalty au fost cei de la FCSB. Romario Benzar a căzut în careu și a cerut să fie acordat penalty, în timp ce clujenii cereau galben pentru simulare.

Nouvier a ratat o degajare din săritură și, la aterizare, pare să-i atingă glezna lui Benzar - totuși, nu pare să fi fost suficient pentru a-l opri pe stelist astfel încât Ovidiu Hațegan să acorde penalty.


În urma acestui rezultat, CFR Cluj îşi păstrează avansul de patru puncte faţă de FCSB în fruntea campionatului. Bucureştenii au 22 de puncte, la fel de multe ca Astra Giurgiu şi CS U Craiova. CFR joacă cu Astra în etapa următoare, în timp ce FCSB va primi vizita celor de la Dinamo Bucureşti.

La meci au asistat circa 18.000 de spectatori.


Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a asistat la meci din tribună, el fiind suspendat.

Bilanțul meciurilor dintre cele două echipe la Cluj-Napoca este echilibrat, cu 8 victorii de fiecare parte și 9 egaluri. FCSB (ex-FC Steaua) are avantaj la palmaresul general, cu 21 victorii, 16 egaluri și 11 eșecuri. FCSB e neînvinsă de patru meciuri de CFR Cluj (o victorie și trei goluri). Ultimul succes al clujenilor datează din 22 septembrie 2016, în deplasare. FCSB n-a mai câștigat la Cluj din 2014.

Tehnicianul FCSB, Nicolae Dică, a declarat, joi, la Digisport, că este supărat că jucătorii săi nu au reuşit să câştige meciul cu CFR Cluj, scor 1-1, dar consideră că este încă prea devreme pentru a se discuta despre titlul de campioană.

"Sunt supărat, deşi nu are rost să mai discutăm, într-un fel mă bucur că nu am pierdut. Putem să-l înlocuim pe Pintilii la meciul cu Dinamo, avem soluţii. Nu vreau să vorbesc de arbitraj, nu cred că sunt greşeli intenţionate, după joc oricum nu mai are importanţă. E prea devreme să vorbim despre titlu. CFR e pe primul loc, dar mai sunt multe jocuri. Este un avantaj pentru Dinamo că nu a jucat dar noi suntem obişnuiţi să jucăm din trei în trei zile", a declarat Dică.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Culio, Hoban – Nistor (Rus '88), Deac (Balde '90+1), Nouvier – Urko Vera (Omrani '64). Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Niţă – Benzar, Planic, Bălaşa, Junior Morais – Nedelcu, Pintilii – Golofca (Man '46), Budescu, Fl. Tănase (Coman '74) – Alibec (Gnohere '84). Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Camora '55, Deac '78 / Pintilii '12, Bălaşa '33, Alibec '41

Ultimele Stiri
abonare newsletter