Sport

Sala Polivalentă este pregătită de Eurobasket 2017

Sala Polivalentă a suferit anumite modificări pentru marele eveniment care va avea loc în perioada 1-7 septembrie.

Sala Polivalentă, Cluj-Napoca Sala Polivalentă, Cluj-Napoca

Capacitatea sălii a fost extinsă la peste 9000 de locuri.

Primarul Clujului Emil Boc, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat: ”Doresc să mulțumesc clujenilor pentru că din bani lor s-a realizat această bijuterie sportivă. Lucrările de modernizare au costat peste 16 milioane de lei. S-a extins capacitatea la 9300 de locuri, s-a fixat un ecran pentru transmiterea și vizionarea de afară a meciurilor din sală, s-au instalat ledurile pentru publicitate și cele care înconjoară terenul, s-au modernizat vestiarele, sălile de fitness, zonei VIP și mass media. Toate acestea ne fac să concluzionăm că orașul Cluj-Napoca are cea mai modernă sală Polivalentă din România și una dintre cele mai frumoase din Europa. Prin seriozitate azi putem spune că avem totul ca la carte și că sala este pregătită pentru un spectacol total. Să sperăm că echipa României va avea noroc aici la Cluj și va reuși să treacă de faza grupelor. Noi ca autorități nu jucăm în locul jucătorilor, însă obligația noastră este să le punem la dispoziție o infrastructură, din această perspectivă, atât Sala Polivalentă cât și stadionul sunt pe lista celor mai frumoase și moderne din România, care pot asigura calea spre performanță.”


”Voi fi la meciurile echipei Naționale și îmi doresc din suflet să câștigăm două meciuri. Este important ca echipa națională să revină acolo unde a fost. Cât despre adversare, sunt formații cu nume mare în baschet. Noi le-am creat condițiile cerute de FIBA Eurobasket, ei nu poată să ceară altceva”, a mărturisit Boc.

Lucrările au fost realizate de Asocierea formată din SC Con-A SRL – S.C. Dico și Țigănaș S.R.L.


 Programul complet al partidelor din grupa C este următorul: România – Cehia (ora 20.30), Ungaria – Croaţia (15.00), Spania – Muntenegru (17.45, în 1 septembrie), Croaţia – România (20.30), Muntenegru – Ungaria (15.00), Cehia – Spania (17.45, 2 septembrie), Muntenegru – Croaţia (17.45), Spania – România (20.30), Ungaria – Cehia (15.00), 4 septembrie), Croaţia – Spania (17.45), Cehia – Muntenegru (15.00), România – Ungaria (20.30, 5 septembrie) şi Cehia – Croaţia(15.00), Ungaria – Spania (17.45), Muntenegru – România (20.30, 7 septembrie).

Turneul final al CE de baschet masculin din 2017 va avea loc între 31 august – 17 septembrie în România, Finlanda, Israel şiTurcia, ultima fiind şi gazda fazei finale a competiţiei.

abonare newsletter