Sport

Sănătatea Cluj se pregătește de Liga a III-a

Sănătatea Cluj a început pregătirile pentru un nou sezon în Liga a III-a.

Formația a fost repartizată în seria a V-a.

În această serie, Sănătatea nu este singura formație clujeană, conform Federației Române de Fotbal și Universitatea Cluj și CFR Cluj au fost repartizate aici pentru noul sezon.


Președintele clubului clujean, Aurelian Ghișa a declarat în cadrul emisiunii ”Divizia Locală”: ”Noi suntem pregătiți oricum indiferent de adversar. Sunt ceva schimbări de lot față de sezonul trecut, mai avem jucători în probe. Noi încercăm să ne axăm foarte mult pe juniori, adică sub 19 ani, care obligatoriu trebuie să facă parte din lot. Din păcate, jucători care ar putea să facă parte din lotul nostru sunt din ce în ce mai puțini, și valoric am impresia că nu vin din urmă.”

Probleme cu juniori


De asemenea, și antrenorul echipei Csaba Kis a întâmpinat problema juniorilor, care după părerea lui aceștia se acomodează mult mai greu: ”E un impact mare, și se vede la ei. Chiar am avut o discuție cu un junior, cu care încerc după fiecare antrenament să povestesc, și eu am remarcat că lor le este dificil să treacă de la juniorat la Liga a III-a. Probabil că se greșește de la o vârstă fragedă, de la pregătirea lor, unii antrenori de la anumite cluburi mici sunt simpli profesori de sport. Academia lui Hagi a avut o evoluție fantastică. Din păcate puțin înțeleg că Liga a III-a este suportul pentru ei, ca să ajungă pe urmă la Liga 1, la fotbalul mare.”

Derby-uri importante


Sănătatea Cluj a disputat două meciuri amicale extrem de importante, împotriva echipei CFR Cluj (0-1) și împotriva formației Universitatea Cluj (0-2). ”Va fi un sezon important pentru că vin și echipe importante precum U Cluj și CFR Cluj. Vă dați seama că dacă joci cu CFR care este o echipă cu nume, cu jucători cu experiență. A fost u  joc foarte bun în amicalul cu CFR-ul, un joc intens, cu faze frumoase. Băieții noștri s-au ridicat la nivelul lor, au luptat. Am avut și ocazii de a înscrie, dar experiența și-a spus cuvântul. Cu Universitatea Cluj a fost un meci la fel de greu, în care s-a văzut oboseala băieților noștri. E o echipă închegată, o să fie o nucă tare sezonul acesta. Fiecare meci îl abordăm exact în aceeași manieră. Sperăm că Liga a III-a să devină ce a fost mai demult, așteptăm spectatori.” a mărturisit tehnicianul Csaba Kis.

Întrebat de situația financiară a clubului, Ghisă a mărturisit: ”Noi nu avem salarii în Liga a III-a, nu știu cum au alți. Prime din când în când, vor fi de exemplu prime la aceste derby-uri ce urmează. Pentru că mai sunt studenți care trebuie să își plătească un cămin, o masă, e greu. Un club de Liga a III-a trece prin multe greutăți.”


”Se găsesc soluții pentru Liga a III-a”

”Am primit o cameră de filmat de la Federație cu care trebuie să ne filmăm meciurile mai importante. Însă nu e obligatoriu. Consider că fiecare club își organizează filmările în funcție de adversar. Dacă le filmăm pe toate e cu atât mai bine. În cadrul conferințelor am văzut că s-a încercat o oarecare aproprie spre Liga a 3-a, se încercau reducerea costurilor în cea ce privește arbitrajul, deplasările. Se găseau soluții.” a conchis președintele clubului clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter