Sport

Olimpia Cluj, pregătiri intense în cantonamentul din Austria

Formația de fotbal feminin, Olimpia Cluj, a plecat în Austria unde va susține un cantonament.

sursă foto: olimpiacluj.ro sursă foto: olimpiacluj.ro

 

Clujencele au disputat primul amical împotriva echipei, ZNK Teleing Pomurje Beltinci, scor 2-1.


Golurile care au adus victoria au fost marcate de Cristina Carp în minutul 40 și Alexandra Lunca în minutul 81. ZNK Teleing Pomurje Beltinci a reușit să înscrie un singur gol, prin jucătoarea Sara Makovec în minutul 83.

Echipa, antrenată de Marius Suller, va evolua peste două săptămânii în UEFA Women’s Champions League.


Ioana Bortan, jucătoarea Olimpiei, a declarat pentru Monitorul de Cluj: ”Lucrurile încep să se așeze, încercam să conturam un grup solid pentru ceea ce urmează in Champions League! Ne pregătim intens și nu pot decât să vă asigur că o să facem tot ce ține de noi să ne calificăm mai departe.”

Jucătoarea a vorbit și despre meciul amical disputat în Austria: ”Victoriile sunt mereu importante pentru moral însă noi ne dorim mult mai mult iar scopul nu a fost neapărat victoria ci consolidarea grupului, relații de joc integrarea noilor jucătoare etc. Din punctul meu de vedere adversara de duminică, este sub nivelul echipelor din grupe, așa că mai avem de muncit!”


Întrebată de meciul de pe Cluj Arena din Champions League, Bortan a mărturisit: ”Cred că toate meciurile din grupe o să fie interesante și nici una dintre noi nu este câștigătoare dinainte! Primul meci este poate și cel mai important deoarece un rezultat negativ ar afecta parcursul nostru pe mai departe, dar sunt încrezătoare și cu siguranța va fi o lupta până în ultimul minut! Așteptăm suporteri la toate meciurile noastre și cu atât mai mult în Champions League!

Olimpia Cluj a făcut transferuri importante în această pauză competițională, la formație a ajuns și Elena Răduc. Jucătoarea a fost legitimată prin oară la FC Oțelul Galați în anul 2014, iar din 2015 a evoluat la Navobi Iași. Răduc evoluează pe postul de mijlocaș.


”Mă bucur că am ajuns la Olimpia Cluj și promit să muncesc pentru a dovedi că am valoarea necesară Pentru acest club. Sunt sigură că fetele de la Olimpia mă vor ajuta să mă integrez repede și sunt convinsă că și eu, la rândul meu, le voi ajuta în Champions League. Abia aștept să ajung în Austria să mă alătur lotului” a mărturisit Elena Răduc pentru site-ul oficial al clubului.

 


Programul Grupei a 2-a:

22 august, Cluj Arena

ora 11:00

Hibernian – Swansea City

ora 18:00

Olimpia Cluj – WFC-2 Kharkiv

25 august, Cluj Arena

ora 11:00

WFC-2 Kharkiv – Hibernian

ora 18:00

Olimpia Cluj – Swansea City

28 august, Stadionul Clujana

ora 18:00

Swansea City – WFC-2 Kharkiv

28 august, Cluj Arena

ora 18:00

Olimpia Cluj – Hibernian

abonare newsletter