Sport

Potaissa Turda se pregătește în stil nord-american

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda și-a început pregătirile sub coordonarea unor specialiști în kinetoterapie , din Cluj-Napoca.

sursă foto: prosport.ro sursă foto: prosport.ro

Potaissa, nu este singura care a apelat la acești specialiști. Echipa de baschet U-BT este, de asemenea, într-o colaborare strânsă.

Președintele clubului din Turda, Flaviu Sâsâeac s-a arătat extrem de încântat: ”Georgică Cântec era, la reunirea lotului, în prima zi în care avea voie să calce pe piciorul accidentat, după operația la cartilaj. El are un program special pentru trei săptămâni, astfel ca el să devină 100 % apt pentru începutul sezonului și câteva meciuri de pregătire. Rotaru și Savici nu sunt apți 100 %, sunt undeva la peste 95 % și sperăm ca în acest program cu echipa Kinetomed, care a venit să ne prezinte o metodă pe care am folosit-o cu succes și anul trecut, cu un lot restrâns, rezistent pe trei fronturi. Ei bine, am apelat tot la serviciile lor, sunt cei care lucrează și cu U Mobitelco, care au reușit să ia titlul de campioni, cu noi au reușit bronzul.”


Metode din ligile nord-americane

”O echipă fantastică ce promovează metode folosite în ligile nord-americane de baschet, volei, fotbal și alte sporturi, cu pregătirea direct în sală, fără cantonamente prin alte localități, cu alergături prin munți și așa mai departe, totul raportat la terenul de handbal și cu materiale aferente, moderne, cu pregătire care să ne țină un an de zile. Avem încredere în această echipă că va reuși să ni-i pună pe picioare și pe cei accidentați, astfel încât să facem față unui sezon care se anunță foarte, foarte greu.” a explicat, de asemenea, Sâsâeac întrebat de specialiști cu care a colaborat și anul trecut.


KH Trepca, adversarul Potaissei în CC

Potaissa Turda se pregătește de turul al treilea al Cupei Challenge, mai exact de formația KH Trepca. Partida dintre cele două echipe se va disputa pe data de 18 sau 19 noiembrie în Kosovo, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, la Turda. Anul trecut, echipa a atins o performanță incredibilă, a ajuns în finală dar a fost învinsă de Sporting Lisabona, la Cluj-Napoca. Echipa din Ardeal este singura formația care va reprezenta România în Cupa Challenge.


Echipele românești care vor evolua în competițiile continentale masculine în sezonul 2017-2018 sunt CSM Bucureşti şi HC Dobrogea Sud (turul 2 din Cupa EHF), respectiv campioana en-titre, Dinamo (grupa C a Ligii Campionilor).

abonare newsletter