Sport

Dan Petrescu a debutat cu un egal pe banca CFR-ului

CFR Cluj a remizat, scor 1-1, cu formaţia FC Botoşani, în ultimul meci al primei etape din Liga 1.

Meciul a început foarte bine pentru ardeleni care au deschis scorul încă din minutul 10 prin Hoban. Însă formaţia FC Botoşani a ştiut să rămână lucidă şi a egalat prin Andrei Burcă în minutul 30.

Jocul s-a rupt de tot după eliminarea lui Omrani, care a văzut al doilea cartonaş galben pentru simulare în careu.


”A fost o deplasare lungă. Iar noi am întâlnit o echipă foarte bună și agresivă acasă. Am zis înainte de meci că ei sunt favoriți și cred că am avut dreptate. Agresivitatea lor este unică când joacă acasă. Stăteau bine în teren, organizați, știau ce trebuie să facă. Noi, acuma seara, am început bine, am dat gol, puteam să mai marcăm încă un gol, două. De fazele fixe nu am fost mulțumit cum le-am bătut, în schimb am luat gol la fază fixă, cea ce m-a dezamăgit total. Dar într-un fel eu înțeleg, noi am stat prea puțin împreună, și sunt prea mulți jucători noi. După ce au dat ei gol, meciul s-a echilibrat. A fost o cădere normală, pentru că pregătirea nu a fost aşa cum am vrut. Am pierdut din agresivitate, am jucători care nu au făcut toate antrenamentele.” a declarat antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu.

Întrebat de problemele grave de arbitraj din timpul meciului, Petrescu a răspuns: ”Noi am avut un penalty foarte clar și o eliminare stupidă. Dacă tu ca arbitru nu vezi bine faza nu poți să dai roșu. Eu dacă eram în locul lui nu dădeam roşu. El a dat roşu şi a rupt meciul, a trebuit să ne apărăm, să fac a treia schimbare şi a trebuit să jucăm în 4-4-1. Nu aş vrea să acuz arbitrajul din primul meci, eu zic că a greşit, neintenţionat. Probleme de arbitraj sunt peste tot, şi în China, şi în Emirate, în Rusia, să nu credeţi că acolo arbitri sunt perfecţi. Arbitrul de azi nu greşit inteţionat.”


Dinamo, Steaua, Astra, Craiova au învins în primele meciuri din acest sezon, Petrescu însă a mărturisit: ”Faţă de contracandidatele noastre, noi am fost singuri care am făcur o deplasare şi în plus am dat de un adversar bun. Toate echipele au câştigat greu la Botoşani. Deci eu consider că noi am avut meciul cel mai greu. Iar programul nostru este incredibil. În primele şase etapte avem doar două meciuri acasă, dintre care unul cu campioana Viitorul, şi unul cu Dinamo care este pe locul trei. Pe urmă avem iară trei deplasări foarte grele, la Iaşi, Mediaş şi la Sfântu Gheorghe, deci este un început foarte greu.”

Hoban s-a debutat cu un gol la formaţia clujeană, însă pe finalul meciul a fost dezamăgit de prestaţia echipei sale: ”A fost un meci greu, o echipă bună, foarte arţegoasă. Îmi pare rău că nu am gestionat mai bine momentul şi nu am luat cele trei puncte. Sunt foarte dezamăgit. Nu zicem că suntem favoriţi la titlu, sau că ne batem la titlu, dar mentalitatea noastră este să venim la fiecare meci şi să îl câştigâm. Presiune există la fiecare meci, trebuia să tratăm altfel meciul.”

abonare newsletter