Sport

Jucătoare a Universității, între jurnalism, acțiuni caritabile și handbal

Extrema lui ”U” Cluj, între un antrenament și un meci a reușit să termine Facultatea de Jurnalism și să obțină diploma de instructor de aerobic.

Abigail Vălean, în vârstă de 23 de ani, și-a prelungit vara aceasta contractul cu ”U” Cluj pentru încă doi ani. Handbalista ne-a mărturisit că nu ar pleca niciodată de la această formație.

Cum ai intrat în contact cu handbalul?


La început eu făceam handbal doar în școala generală la ora de sport, nu era ceva deosebit pentru mine, pentru că recunosc că la început handbalul nu m-a pasionat. Eu făceam dansuri și eram foarte încântată și mulțumită cu asta. Profesorul meu din general pot să spun că m-a îndrumat spre sportul acesta. El m-a obligat să particip la un turneu între școli, m-am dus iar acolo m-a observat Horațiu Pașca și Suciu Petru și m-au chemat să mă alătur la echipa orașului. Mama când a auzit nu a vrut să mă lase deoarece ea a făcut handbal și știa deja cum era viața în acest sport. Mă duceam pe ascuns la antrenamente, fără știrea mamei. A mers așa până când a trebuit să semneze ca să pot merge la juniorat, fără acordul ei nu puteam acolo.

Ce poți spune că îți dăruiește handbalul?


Handbalul îmi oferă totul. Eu pot să mărturisesc că mi-am conturat viața în jurul handbalului. Sportul acesta înseamnă totul pentru mine, iubesc ce fac și nu m-aș vedea făcând altceva. Eu de când am început să joc handbal pot spune că sunt doar eu și sportul acesta, trăiesc prin el, este un mod de viață.

Ai terminat facultatea de jurnalism, de unde ți-a venit idea să te înscrii la o asemenea facultate?


Eram în cantonament la Vatra Dornei și trebuia să dau la kinetoterapie pentru că cumva se leagă. Dar pe mine nu mă încânta deloc idea, eram chiar supărată. Uitându-mă pe Internet am dat de jurnalism. Mie îmi place enorm de mult să scriu, pentru mine româna era ca o iubire.

Te-ai gândit vreodată să lași handbalul pentru viața de jurnalist?


Mi s-a propus de multe ori să scriu și la ziare, dar am refuzat. Am refuzat să scriu la ziare pe lungă durată deoarece eu sunt genul care dacă mă implic, vreau să mă implic 100%. Eu când fac ceva dau totul. Momentan nu aș lăsa handbalul, doar eventual cândva să le fac pe ambele în paralel.

Cum ai reușit să îmbini viața de student cu viața de sportiv?


Fugeam dintr-o parte în alta. Dimineață facultate, pe urmă antrenament, iar dacă mai aveam ceva la facultate fugeam înapoi. Nu am lipsit foarte mult de la facultate, țin minte că de la un singur antrenament m-am cerut pentru că aveam un examen. Îmi amintesc că făceam aproape orice proiect pe sport, pentru că era cumva domeniul meu și mai ales pentru că ”eram din interior”.

Cum a fost sezonul acesta la U Cluj?

Sezonul acesta a fost o mare nebunie. Am început cu Amariei Carmen și Luminița Huțupan Dinu ca antrenoare, pe urmă a venit domnul Florentin Pera. Am bătut echipe la care nu ne așteptam, ne-am bătut echipe la care noi nu ne așteptam. Eu cred că avem multe de învățat din sezonul acesta. La un moment dat îmi amintesc că ne încurajam una pe alta, și chiar ne sfătuiam să nu mai ascultăm de ce se aude, să jucăm pentru noi că doar noi știm cum ne dădeam sufletul pe teren. Probabil nu am ajuns la nivelul așteptărilor, am pornit noi prea lansat, dar eu zic că am făcut și meciuri bune. A fost o linie de plutire, nici ceva dezastruos dar nici ceva spectaculos. Eu de la ”U” Cluj nu aș pleca niciodată.

A început deja numerotarea inversă pentru următorul sezon. Ce așteptări aveți?

Eu am un sentiment foarte bun pentru sezonul următor. Au plecat câteva jucătoare, dar fiecare plecare e o pierdere. Dar așa este în sport. Acum avem și preparator fizic deci se anunță un sezon bun. Ne propunem foarte mult să apropriem și publicul de noi.

Vălean Abigail a decis să se implice în diverse acțiuni caritabile, iar sâmbătă, este prezentă la un eveniment caritabil care va avea loc pe Cluj Arena, între orele 10:00-20:00. Evenimentul ”Zâmbet și Culoare”, organizat de Peluza Șepcile Roșii își propune să strângă fonduri pentru Camelia Badiu, o fetiță în vârstă de 10 ani, care a fost diagnosticată cu o tumoare osoasă.

”Mi-am dorit să ne implicăm deoarece este la mijloc un copilaș iar eu oricând m-aș implica în orice cauză. Nu am stat pe gânduri când am văzut că pot să ajut pe cineva.” a declarat jucătoarea pentru Monitorul de Cluj.

Etichete: u cluj handbal
Ultimele Stiri
abonare newsletter