Sport

Aleksandar Rasic este nerăbdător să revină pe teren

Jucătorul formației U-BT, Aleksandar Rasic s-a accidentat în semifinala cu Oradea, iar acum se află în plină recuperare.

Fundașul Rasic a fost operat la tendonul ahilian drept, acum o lună, la Belgrad.

”În acest moment, nu pot face prea multă recuperare, încă trebuie să port acea orteză tip cizmă, dar sper ca în trei-patru săptămâni să scap de ea. Îmi mișc degetele și piciorul câte puțin, în fiecare săptămână scot câte un branț, astfel încât unghiul labei piciorul se aproprie de normal. Așa este procedura. Doctorii, momentan se feresc să facă pronosticuri, întrucât la acest tip de accidentare perioada de recuperare depinde de la individ la individ, nu există un standard. În mod normal, perioada de revenire este între șase și nouă luni de la operație.” a explicat Aleksandar Rasic pe site-ul clubului.


”U-BT a făcut transferuri bune”

Întrebat despre transferurile care s-au făcut la Universitatea în ultima perioadă, jucătorul a răspuns: ”Echipa a făcut o treabă foarte bună semnând contracte cu acești jucători. Sunt cu toții jucători buni, cu experiență, dar încă tineri. Trebuie doar să ne antrenăm foarte mult, să ajungem să ne cunoaștem bine unii pe alții. Pentru U-BT se aproprie și tragerea la sorți pentru Basketball Champions League și va fi o ediție puternică. Va trebui în primul rând să ne calificăm în Sezonul Regulat, pe urmă vom vedea ce va fi. Încă este, totuși, prea devreme să vorbim despre șanse de calificare, întrucât echipele nu și-au completat efectivele, încă se mai fac transferuri. Vom vedea la momentul startului competiție, doar atunci vom putea spune care sunt șansele. Eu îmi doresc să revin pe teren cât mai repede.”


Sârbul Rasic este un produs al școlii de baschet FMP Zeleznik din Serbia. Fundașul a mai evoluat la echipe importante precum: Dynamo Moscova, ALBA Berlin, Borac Cacak, Partizan Belgrad, Montepaschi Siena, Konyaspor, Trabzonspor, TED Ankara Kolejliler și Lietuvos rytas.

Rasic în vârstă de 33 de ani, recent, a semnat un nou contract cu echipa campioană U-BT, alături de pivotul Ousmane Barro.


Giordan Watson la U-BT

Formația se întărește, de asemenea, pentru sezonul viitor prin venirea lui Giordan Watson, un fundaș care evoluează pe postul de conducător de joc. ”Am purtat discuții cu antrenorul, dar și cu alte persoane, în care am încredere, despre Cluj și tot ce am auzit este de bine. Vreau să iau parte la construirea unei echipe puternice în România și în Champions League.” a declarat noul fundaș.


U-BT, pe 23 iunie, l-a pierdut și pe Vlad Moldoveanu, deoarece jucătorul a ajuns la o înțelegere cu echipa Demir Inșaat Buyukcekmece, situată pe locul 13 în Turcia.

 


Palmaresul lui Aleksandar Rašić:

campion al Germaniei - 2008, ALBA Berlin;

campion al Serbiei - 2008-2009, 2009-2010, Partizan Belgrad;

campion al Italiei - 2012-2013, Montepaschi Siena;

câștigător al Cupei Serbiei&Muntenegru - 2005, FMP Belgrad;

câștigător al Cupei Serbiei - 2009 și 2010, Partizan Belgrad;

câștigător al Cupei Italiei - 2013, Montepaschi Siena;

campion al Ligii Adriatice - 2006, FMP Belgrad, 2009 și 2010 cu Partizan Belgrad;

câștigător al SuperCupei României - 2016, cu U-Banca Transilvania

câștigător al Cupei României - 2016, cu U-Banca Transilvania

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter