Sport

U Cluj se dă la o parte, vine România pe Cluj Arena

Meciul dintre U Cluj și Gloria Cătina din finala Cupei României, faza județeană, a fost programat inițial să se dispute pe Cluj Arena în data de 9 iunie, însă, lucrurile au luat o adevărată întorsătură.

Se pare că partida amicală dintre România-Chile ar avea prioritate în fața Universității pe Cluj Arena. Naționala României, antrenată de tehnicianul Christoph Daum, o va întâlni pe echipa Chile patru zile mai târziu. Chile nu va fi un adversar ușor pentru România, reprezentativa a câștigat ultimele două ediții de Copa America în anul 2015 și 2016. Nu este singura performanță, echipa s-a oprit în optimi la Mondialul din 2014. Lotul sud-americanilor, antrenați de selecționerul Juan Antonio Pizzi, este compus din jucători cunoscuți precum Claudio Bravo (Manchester City), Arturo Vidal (Bayern Munchen) sau Alexis Sanchez (Arsenal). Chile va disputa trei partide de pregătire, cu Burkina Faso, pe 2 iunie și cu Rusia, pe 9 iunie.Amicalul din România, va fi pentru formație ultimul test înainte de Cupa Confederațiilor din Rusia.

Meciul cu Chile, este la trei zile distanță după ce România o va întâlni pe Polonia, la Varșovia, în preliminările Campionatului Mondial din 2018.


Meci de gală pe Cluj Arena

Cluj Arena este, la momentul actual, al doilea cel mai mare stadion al Țării.


Întrebat dacă îl deranjează faptul că meciul din finala Cupei României se va disputa la baza sportivă ”Dan Anca”, tehnicianul Universității a declarat pentru Monitorul: ”Clar că pentru a ne exprima în funcție de ce ne propunem și de ce îmi propun eu în prima persoană, pentru că și eu muncesc cu ei, este clar că te interesează suprafața pe care joci. Acum, ceilalți factori care au dus la organizarea meciului pe Dan Anca sunt cu totul alți. Obligația noastră este să jucăm, să ne facem treaba. Eu cu jucători prefer să nu dezvolt asemenea subiect, pentru că toată lumea joacă pe același teren. Acum că ne-am dus la Gherla și am făcut al doilea experiment de miercuri, asta e. Victoria șterge rănile și oferă perspective pozitive. Victoria ne interesează. Vine acum această finală cu Gloria Cătina pe ”Dan Anca” și pe urmă intrăm în linie dreaptă pentru baraj care de fapt este elementul important, determinant din acest sezon.”

Gloria Cătina a uimit în semifinale Cupei României


Adversarul Universității, Gloria Cătina este liderul din Liga V-a, zona Mociu. Formația s-a calificat în finală după ce a spulberat-o Olimpia Gherla, scor final 3-2. Iar ”alb-negrii” au ajuns în finală după ce au învins-o pe Armenopolis Gherla cu 2-0 prin golurile lui Dorin Goga și Adrian Pintea.

Universitatea a avut un sezon de vis, a învins tot ce i-a stat în cale și a marcat peste 160 de goluri.


Înainte de finala programată la ora 17:00, AJF Cluj va premia echipele campioane din acest sezon la nivel de juniori și seniori. Universitatea Cluj va primi trofeul de câștigătoarea Ligii a IV-a.

Anul trecut Cupa României a fost câștigată de formația Industria Sârmei Câmpia Turzii, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe echipa Potaissa Turda.

abonare newsletter