Sport

Victorie clară pentru Universitatea

Universitatea a învins astăzi pe teren propriu echipa Armenopolis Gherla cu un scor de 8-0, în meciul din etapa a 29-a din Liga IV-a.


”Alb-negrii” au intrat foarte bine în teren și au reușit să marcheze încă din minutul 8 prin jucătorul Adrian Pintea, din faza lui Dorin Goga. Celelalte goluri au fost marcate de Darius Hîmpea, Dorin Goga, Budăcan. Brian Lemac a reușit și o dublă spre finalul partidei.
Nu au lipsit ocaziile nici echipei adverse, Armenopolis a avut o bară senzațională în minutul 28. Situația, însă, s-a întors rapid, Rareș Takacs a reușit să înscrie în minutul 30.
La pauză, U-BT, campioana României la baschet masculin, a fost prezentă cu trofeul câștigat vineri la București.
Marius Popescu antrenorul Univerisitățiii a declarat după meci ”Echipa e în creștere, ne antrenăm. Ne propunem obiective. Noi dăm totul de aici și accidentare lui Takacs, tăieteură de 11 centrimetri, de sus până jos. În momentul în care marchează cu poarta goală, eu sunt de acord ca e atacat dar eu vreau să le zic jucătorilor ăstora de la alte echipe că trebuie să aibă puțin respect, părerea mea. Arbitrajul a fost mult prea permisiv. Dar obiectivul nostru e victoria. De multe ori intervine presiunea, faptul că la U Cluj sunt obiective mari și e automat și presiunea mare. Dar e cea ce muncim, cea ce facem.”
Armenopolis Gherla și Universitatea s-au mai întâlnit și în Semifinalele Cupei României pe județ, unde U s-a impus cu 2-0. ”U Cluj” este lider în clasamentul din Liga a IV-a cu 79 de puncte. Universitatea antrenată de tehnicianul Marius Popescu a avut un sezon incredibil. Au reușit 26 de victorii și o singură remiză, și au un golaveraj 154-9. Brian Lemac este cel mai bun marcator din acest sezon cu 47 de goluri marcate. ”Studenții” mai au de disputat doar un singur meci împotriva Vulturul Mintiu Gherlii (locul 11 în clasament), sâmbătă 3 iunie. Însă, pentru U cea mai importantă dispută va fii meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.
Meciul de azi a fost unul special pentru ”alb-negri”, care au organizat duelul în scop caritabil pentru marele Cristi Coroian, fostul fotbalist al Universității care a suferit un atac cerebral în 2015.

abonare newsletter