Sport

Florentin Pera, de la U la Dunărea Brăila

Tehnicianul Florentin Pera își ia la revedere de la Universitatea Cluj și o va antrena din sezonul viitor pe formația Dunărea Brăila, vicecampioana României.

Florentin Pera, de la U la Dunărea Brăila Florentin Pera, de la U la Dunărea Brăila

Tânărul antrenor a venit la U Cluj într-o perioadă destul de dificilă pentru echipă, înlocuind-o atunci pe Carmen Amariei, cu care echipa nu dădea rezultate bune. În sezonul petrecut la clubul ”șepcilor roșii” Pera a suferit și o accidentare gravă la tendonul lui Achile după ce s-a bucurat într-un meci la o fază în care ”studentele” au marcat.

Pera în vârstă de 37 de ani are un palmares foarte bogat, a mai antrenat Universitatea Reșița, Mureșul Tg. Mureș, Cetate Deva, Tomis Constanța, HCM Roman și ”U” Alexandrion Cluj. Cele mai bune performanțe le-a atins alături de echipa Roman cu care obținut două finale de Cupa României și trei calificări consecutive în cupele europene.


Actualul antrenor a lui Dunărea Brăila, Costică Buceschi va ajunge la formația Corona Brașov. Florentin Pera a lăsat echipa Universității pe locul 10 cu 21 de puncte. Iar Dunărea Brăila a terminat sezonul pe locul 2 cu 47 de puncte.

Raluca Sas

abonare newsletter