Sport

Ilie Năstase provoacă SCANDAL uriaş în lumea tenisului. Comportamentul său anchetat de ITF

Ilie Năstase a provocat un imens scandal înaintea barajului de menţinere în Grupa Mondială II din Fed Cup, după ce a făcut comentarii rasiste la adresa Serenei Williams şi a avut un comportament inadecvat faţă de Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii.. ITF a deschis o anchetă la Mamaia.

Jurnaliştii de la "Daily Mail" susţin că Năstase a făcut un comentariu rasist despre copilul nenăscut al Serenei Williams, în timpul conferinţei de presă la care au participat şi jucătoarele echipei noastre: "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?". Vorbele rostite de "Nasty" în română s-au suprapus cu declaraţiile Simonei Halep, care oferea un răspuns în engleză în acel moment, dar se pare că scandaloasa remarcă a putut fi auzită de jurnaliştii prezenţi în sală, potrivit Mediafax.

Subiectul "sarcina Serenei Williams" a fost dezbătut la conferinţa de presă organizată la hotelul "Iaki" după ce americanca a confirmat faptul că este însărcinată în 20 de săptămâni cu antreprenorul Alexis Ohanian. Şefii Federaţiei Române de tenis au refuzat să comenteze incidentul, însă ITF a reacţionat imediat în urma acuzelor lansate de ziariştii britanici: "Nu tolerăm în niciun fel limbajul sau comportamentul discriminatoriu. Suntem la curent cu presupusele declaraţii făcute de căpitanul Ilie Năstase, fapt pentru care am demarat o investigaţie". În acest moment, fostul mare jucător riscă să fie interzis la conferinţele de presă din Fed Cup sau chiar să nu mai poată sta pe bancă în timpul meciurilor.


Ilie Năstase nu este la prima "ispravă" de acest gen. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter