Sport

Campionii olimpici de la Rio s-au pozat la Cluj înainte de startul Europenelor de gimnastică

Doi dintre cei trei campioni olimpici de la Rio de Janeiro 2016 care participă la Europenele de la Cluj (19-23 aprilie) au postat deja în mediul virtual fotografii în care prefaţează startul întrecerilor.

Cel mai darnic cu fotografiile de la Cluj a fost Eleftherios Petrounias, din Grecia, campionul olimpic la inele la Olimpiada de la Rio din 2016, care a transmis o urare de Paşti şi a postat câteva fotografii de la antrenamente, inclusiv de la cel de pe podium, pe contul său de Facebook: „Paşti fericite tuturor, cu dragoste şi fericire! Îmi e dor de casa mea şi de familie, dar suntem aici să facem senzaţie”, a scris el. Gimnastul a urcat o ilustrație și după antrenamentul oficial, de pe podium, desfășuraat luni: „Antrenamentul oficial s-a încheiat cum nu se putea mai bine. Am încheiat sesiunea de pregătire pe podium cu bine şi aşteptăm cu nerăbdare calificările”, a scris campionul.

La rândul ei, campioana olimpică la bârnă, olandeza Sanne Wevers, a fost mai succintă, dar foarte sugestivă, cu o fotografie de pe Cetăţuie, alături de co-naţionalele ei: „Aşteptăm cu nerăbdare antrenamentul pe podium de mâine (marţi, n.red.)”, a scris gimnasta.


Poate cel mai titrat gimnast care urmează să concureze la Cluj, ucraineanul Oleg Verniaiev – aur la paralele şi argint la individual compus la Rio 2016, a postat un scurt comentariu înainte de plecarea din Ucraina. Alături de cei trei, alţi doi campioni olimpici de la alte ediţii ale Olimpiadei, Cătălina Ponor şi Krisztián Berki, vor fi prezenți la Europene.

Campionatele Europene de Gimnastică Individuală se desfășoară de vineri 19 aprilie până duminică 23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.


 

 

abonare newsletter