Sport

Victorie cu recorduri pentru U-BT împotriva Craiovei

Victoria cu peste 100 de puncte marcate de U-BT în faţa Craiovei le-a adus baschetbaliştilor lui Mihai Silvăşan două recorduri, inclusiv egalarea celui mai mare număr de puncte marcate într-un meci din Liga Naţională în acest sezon.

În meciul disputat miercuri la Sala Sporturilor „Horia Demian”, după doar câteva minute în care au condus craiovenii, gazdele au trecut la controlul partidei, complementând aruncările de 2 puncte cu cele de la distanţă, pătrunderi şi slam-dunk-uri, informează site-ul oficial al U-BT Cluj.

Elevii lui Silvăşan au contracarat în sfertul al doilea încercarea formaţiei oaspete de a se apropia, iar Rasic, Torok, Adamovic și Dykes au reuşit să puncteze pentru clujeni, care au trecut de zece puncte avantaj până la pauză. Baschetbaliştii lui Mihai Silvăşan au reuşit 11 aruncări de la trei puncte până la pauză, în comparaţie cu doar 2 reuşite de acest gen ale formaţiei adverse.


Recorduri pentru clujeni

După reluare sportivii echipei clujene au punctat masiv, iar scorul final a ajuns la 104-78 (26-22, 29-20, 27-17, 22-19). Clujenii au egalat recordul de puncte marcate în acest sezon, 104, reuşit până acum de CSM Oradea, cu BCM Piteşti, respectiv BC Mureş, în meciul din turul sezonului regulat, cu echipa clujeană. De asemenea clujenii au reuşit şi 22 de aruncări de la „trei” puncte. Marcatorii formaţiei clujene au fost Aleksandr Rasic, 25 de puncte, Kyndall Dykes 19, Adamovic 17, Moldoveanu 16, Torok 9, Barro 4, Mureşan, Jucan şi Gheorghe câte 3, Toth şi Pustozvonov câte 2.

Seria sferturilor se mută la Craiova, unde vor avea loc meciul al treilea şi al patrulea, programte pe 18 aprilie, de la ora 17.30 și dacă va fi cazul în 20 aprilie, de la ora 19.15.


Țintesc spre titlu

”Din fericire, ne-am făcut treaba și avem 2-0 în această serie. Craiova a început puțin mai tare acest meci, față de primul, și-au dorit mai mult să câștige, însă ne-am făcut bine treaba, am avut multe aruncări deschise, am înscris mult, cred că am stabilit și un record de aruncări de trei puncte într-un meci”, a declarat Mihai Silvăşan. „Este o performanță bună, însă nu înseamnă nimic, așa cum le-am spus și băieților, trebuie să mergem la Craiova să câștigăm, să avem timp să pregătim ceea ce urmează. Până la urmă, să nu uităm care este scopul nostru, să câștigăm încă șapte meciuri de acum înainte. Știam că Craiova e o echipă cu care vom avea multe aruncări deschise, că au o apărare care protejează «căciula» foarte bine și de aceea am preferat să joc cu Pustozvonov, nu cu Kariniauskas. Nu ne gândim încă la alți adversari, este timp de vizionat alte meciuri, noi trebuie să mai luăm încă un meci la Craiova!”, a întărit Silvăşan.

„Am jucat în ritmul nostru”

Cel mai bun marcator al clujenilor, Aleksandr Rasic şi-a manifestat şi el bucuria după joc: ”Au fost două meciuri bune pentru noi, am înscris mult în ambele, dar știm că un campionat se câștigă cu apărare bună. Am încercat să jucăm în ritmul nostru și am reușit, mai ales în a doua jumătate. Mai avem, așadar, nevoie de încă o victorie ca să trecem în semifinale. Nu știm dacă o vom obține în primul meci din Craiova, dar o vrem!”.

abonare newsletter