Sport

UPDATE CFR Cluj a remizat cu Viitorul în Gruia. Echipa şi-a resetat obiectivul VIDEO

CFR Cluj a remizat duminică seară în Gruia cu Viitorul Constanţa, scor final 0-0, în ultima etapă din turul play-off-ului din Liga Naţională de Fotbal. UPDATE Antrenorul echipei, Vasile Miriuţă, a transmis care este obiectivul formaţiei până la finalul campionatului.

CFR Cluj a obţinut doar un punct în „duelul” cu Viitorul Constanţa de pe teren propriu şi staţionează deocamdată pe locul 3 în clasamentul play-off-ului Ligii 1, în timp ce formaţia pregătită de Gheorghe Hagi este liderul clasamentului.

După un meci destul de sărac în ocazii, Deac putea aduce victoria gazdelor pe final de joc: mijlocaşul curtat de FCSB a trecut printre doi fundaşi adverşi, a şutat cu efect spre colţul din dreapta portarului, iar balonul a „muşcat” bara, după care a ieşit afară.


Partida s-a încheiat 0-0, iar pentru elevii lui Vasile Miriuţă urmează jocul de acasă cu Steaua Bucureşti, luni, primul din returul play-off-ului. În tur bucureştenii au învins cu 2-0.

„Un punct cu liderul”

„Este un punct care nu ne ajută mult în clasament, dar e un punct, am jucat cu liderul campionatului, o echipă foarte bună cu un antrenor foarte bun, jucători tineri. A fost o primă repriză bună, după părerea mea, cu ocazii şi pentru noi şi de partea lor, a doua repriză din păcate am picat şi noi şi ei fizic. S-a acumulat oboseala, după 4 jocuri în 13 zile e ceva normal, nu am ce să le reproşez jucătorilor, cât au putut şi-au făcut treaba foarte bine”, a declarat Vasile Miriuţă după meci, la conferinţa de presă.


Îl vrea pe Deac erou cu FCSB

Antrenorul a vorbit şi despre Ciprian Deac şi tratativele sale cu echipa clujeană, în condiţiile interesului manifestat de FCSB pentru el şi a menţionat că din câte ştie jucătorul a ajuns la un acord cu echipa din Gruia:  „Eu ştiu că s-au înţeles, cred că au şi semnat, sau au bătut palma. În Ardeal aici la noi când ai bătut palma e ca şi contractul semnat, nici nu îmi fac probleme”. Miriuţă este de părere că Deac nu va resimţi presiune în plus la meciul din etapa viitoare, cu Steaua, luni 17 aprilie. „La experienţa pe care o are, a jucat în Germania, la echipa naţională, are o vârstă, îmi doresc enorm cu golul lui să câştigăm”, a spus tehnicianul. El crede că Deac are şanse foarte mari, la cum evoluează, să prindă lotul României pentru următorul meci din preliminariile Mondialului, cu Polonia, din deplasare.

Obiectivul, podiumul

Antrenorul Vasile Miriuţă a subliniat că punctul obţinut în faţa Viitorului este totuşi unul câştigat: „Obiectivul nostru a fost să fim  în play-off, suntem acolo, e foarte bine, în primul rând e meritul jucătorilor şi al nostru, al tuturor, al suporterilor, e foarte bine acolo, la cum am plecat, Este un lucru foarte bun şi locul pe care suntem este meritat. Cu 3 puncte în plus aveam 32 nu 29”, a declarat el. Întrebat dacă poate preciza în ce măsură CFR Cluj mai are ca obiectiv titlul de campioană, Miriuţă a ţinut să rămână cu picioarele pe pământ, lăsând de înţeles că, mai ales în condiţiile în care a luat doar un punct în ultimele două jocuri, formaţiei din Gruia îi este greu să mai spere la primul loc: „Ne dorim să rămânem pe podium, să terminăm pe podium. Ne luptăm pentru acest lucru”, a declarat Miriuţă.


CFR Cluj – Viitorul Constanţa 0-0

CFR Cluj: Mincă – Peteleu, Horj, Larie, Camora – Deac, Gomelt – Sorsa (Antal ’75), Păun (Bud ‘56), Nouvier (Rus ’66)  – Omrani. Antrenor: Vasile Miriuţă


Viitorul Constanţa: Rîmniceanu – Benzar, Ţîru, Boli, Ganea – Roşu (Rădoi ‘59), Nedelcu, Vînă – Coman (Morar ’65), Chiţu, Purece (Dumitrescu ‘63). Antrenor: Gheorghe Hagi. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter