Sport

Calificare de răsunet în semifinalele unei cupe europene, obţinută de handbaliştii Potaissei Turda

Echipa de handbal masculin AHC Potaissa Turda s-a calificat în semifinalele Cupei Challenge la handbal masculin, după ce a învins sâmbătă şi duminică, pe teren propriu, formaţia HB Dudelange (Luxemburg).

FOTO digisport.ro FOTO digisport.ro

Echipa antrenată de Horaţiu Gal s-a impus duminică, 36-35 (19-16), după ce în prima manşă a câştigat cu 32-29, ambele jocuri având loc în Sala „George Bariţiu” din municipiu.

În meciul de duminică pentru echipa antrenată de Horațiu Gal au marcat, în meciul retur, Georgică Cîntec 8 goluri, Răzvan Pavel 7, Roland Thalmaier 6, Cristian Adomnicăi 5, Alexandru Laslo 3, Ștefan Mihail Huta 3, Roman Zacaciurin 2, Ionuț Rotaru 1, Nenad Savic 1, transmite Agerpres. Jocul a fost arbitrat de o arbitrată de o brigadă din Kosovo, formată din Erdoan Vitaku și Arsim Vitaku, în timp ce delegat EHF a fost francezul Jean-Philippe Dubedout.


Formaţia Potaissa Turda va întâlni în semifinale echipa islandeză Valur Reykjavik, care a învins formația sârbă RK Sloga Pozega în ambele manșe, 30-27 la Pozega și 29-26 în Islanda.

Primul joc va avea loc pe 22 sau 23 aprilie în Islanda, iar returul se va juca la Turda, pe 29 sau 30 aprilie. Obiectivul turdenilor este calificarea în finala competiţiei.

abonare newsletter