Sport

Moment de colecţie pe Cluj Arena: Sabău - Balint - Laudrup

Foştii internaţionali de fotbal români Gabi Balint şi Ioan Ovidiu Sabău l-au reperat duminică seară pe Cluj Arena pe fostul campion european cu Danemerca, Brian Laudrup, cu care s-au „duelat” în celebrul meci din 1989 care a adus calificarea tricolorilor la Mondialul din Italia.

Gabi Balint și Ioan Ovdiu Sabău, invitații speciali ai unei emisini sportive, chiar pe gazonul Cluj Arena, cu ocazia meciului România – Danemarca, au pus la cale un mic scenariu, după ce l-au observat la doar câteva scaune distanță pe Brian Laudrup, fostul mare jucător al danezilor, actualmente comentator tv, transmite digisport.ro. „Capul răutăţilor” a fost Ioan Ovidiu Sabău, un jucător cu un profil destul de asemănător cu cel al fostului mare internaţional danez. La sugestia „Moţului”, Balint, care avea o șapcă pe cap și o eșarfă în însemnele naționalei la gât, s-a dus să facă o poză cu fostul său adversar, iniţial ca orice suporter aflat în zonă.

Balint incognito

Abia ulterior i-a dezvăluit că este marcatorul unei duble în meciul din noiembrie 1989, 3-1 pentru România, care i-a dus pe tricolori la Mondialul italian. „Eu sunt jucătorul care v-a dat două goluri în 1989!”, i-a spus Balint. „Da? Ce zi! Ați fost foarte buni atunci!”, a replicat danezul. Balint a detaliat ulterior întâmplarea: ”Neluțu Sabău m-a provocat! Hai, du-te și tu și fă o poză cu el și spune-i că tu ești ăla care le-a dat două goluri. L-am salutat. Putem să facem o poză? l-am întrebat, a fost de acord. Era surprins, însă, când a văzut că erau 4-5 oameni care imortalizau momentul. După aceea, i-am spus că am fost și eu fotbalist și că am jucat și eu în acel meci din ’89 și că eu le-am dat două goluri. Mi-a spus, ce meci a fost și ce echipă aveați. Se vedea că e surprins că s-a întâlnit cu unu care a jucat atunci și care a făcut parte din acea echipă, care le-a pus mari probleme. Am vorbit și despre meci, până la pauză. Și el era dezamăgit de prestația danezilor din prima parte”, a explicat Balint. 


Acţiunea lui Laudrup

Fostul internaţional român îşi aminteşte şi acum de dubla din toamna anului 1989 cu Danemarca, nordicii reuşind să câştige cu 3-0 în tur: „Mi-aduc aminte ce echipă aveau. I-am și spus, nu pot uita faza golului marcat de Poulsen, după o acțiune personală a ta, când ai trecut pe dreapta de doi adversari și ai pasat decisiv. Mi-a plăcut, a fost un moment amuzant”, a spus Balint la Digi Sport. Brian Laudrup, titular în acel meci din 1989, în urma căruia tricolorii au obținut acea calificare istorică la Cupa Mondială din Italia şi campion european în tricoul Danemarcei în 1992, este acum comentator tv. Într-un articol al Monitorul de Cluj Sabău a povestit că echipa daneză din turul dublet din 1989 a fost cel mai puternic adversar pe care l-a întâlnit la naţională.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter