Sport

Ce trebuie să ştie suporterii înainte de duelul "tricolorilor" cu Danemarca

Tricolorii înfruntă Danemarca pe Cluj Arena, duminică 26 martie, de la 21.45, în cel de-al cincilea joc din grupele preliminarii de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia 2018. Suporterii pot merge la stadion încă de la ora 17. Toate cele 27.000 de bilete puse în vânzare au fost epuizate.

Peste 27.000 de oameni vor fi în tribune duminică pe Cluj Arena Peste 27.000 de oameni vor fi în tribune duminică pe Cluj Arena

Organizatorii fac un apel la suporteri să aibă un comportament civilizat şi să respecte regulile de conduită în stadion. Porțile Cluj Arena se vor deschide la ora 19.15, dar suporteriii sunt aşteptaţi încă de la ora 17 la activităţile de divertisment din „Arena Fanilor”, amplasată pe esplanada din piatră cubică din fața Sălii Polivalente. Aici vor fi organizate jocuri interactive, puncte de desfacere a materialelor promoționale, a băuturilor răcoritoare etc şi concursuri cu premii surpriză. Accesul copiilor de orice vârstă în stadion se va face pe baza biletului de acces. Minorii sub 14 ani au acces pe Cluj Arena doar însoțiți de o persoană majoră.

Cum îţi poţi schimba biletul


Pentru deținătorii de bilete care solicită schimbare tichetelor de acces deteriorate sau pe care sunt inscripționate date de identificare incorecte, Federația Română de Fotbal a amenajat un Punct de Preschimbare a Biletelor care va funcționa în incinta Sălii Polivalente, după următorul program: Vineri, 24 martie 2017, și sâmbătă, 25 martie 2017, orele 10.00-19.00; Duminică, 26 martie, orele 10.00-21.45. Obiectele interzise vor putea fi depozitate în cele două puncte special amenajate la Sala Polivalentă și în zona porții de acces de lângă Hotelul Sport. Posesorii de permise de parcare special emise pentru acest meci vor avea acces prin Splaiul Independenței, exclusiv dinspre Podul Garibaldi, în timp ce autovehiculelor dotate cu instalație GPL le este interzis accesul în Parcarea Subterană.

Întrucât arterele din jurul Cluj Arena vor fi supuse unor măsuri derestricționare a traficului rutier începând cu ora 18.00, FRF face un apel către suporterii naționalei să vină din timp la stadion, pentru a se evita formarea ambuteiajelor.


Reguli de conduită pe stadion

FRF a lansat un Ghid al suporterului care prezintă regulile de conduită pe stadion. În conformitate cu legislaţia în vigoare, regulile de conduită în stadion sunt stabilite de organizatpr, care „poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor”, subliniată oficialii FRF. Spectatorii care nu respectă normele respective pot fi scoşi de pe stadion, interzişi pe arenele sportive din România ori sancţionaţi civil, administrativ sau penal.  Între obligațiile spectatorilor se numără acelea de a respecta strict „măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine” şi de a prezenta dacă le sunt solicitate de către stewarzi, pe lângă bilet, actele de identitate sau materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

Fără mesaje xenofobe

De asemenea spectatorii sunt obligaţi între altele, să nu cumpere şi să revândă bilete, să introducă bannere „care conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care incintă la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență”, „să nu introducă și să nu afișeze însemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic”. De asemenea fanii trebuie să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor, în caz contrarurmând să li se  interzică să a intra în „Cluj Arena” la jocul menționat. Pe de altă parte suporterii nu au voie să pătrundă în incinta „Cluj Arena” sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și nici să consume în stadion băuturi alcoolice. Ei trebuie să ocupe locul înscris pe bilet şi să nu fumeze în spațiul stadionului; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică.


Stancu şi Andone vor lipsi

Dintre tricolorii obişnuiţi vor lipsi de la Cluj Bogdan Stancu, accidentat şi Florin Andone, susăendat pentru cumul de cartonaşe: Lotul naţionalei României pentru jocul cu Danemarca este următorul: Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra) Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Alin Toșca (Betis), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Iasmin Latovlevici (Karabukspor) Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua București), Eric Bicfalvi (FC Ural), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (Club Brugge), Constantin Budescu (Astra) Atacanți: Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Gheorghe Grozav (Terek Groznyi), Denis Alibec (FC Steaua București), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keșeru (Ludogorets).

Ultimele Stiri
abonare newsletter