Sport

Stancu ratează meciul naţionalei de la Cluj

Naţionala de fotbal a României vine la Cluj fără Bogdan Stancu, unul din oamenii săi de bază, după ce mijlocaşul, accidentat la o coastă, nu a putut fi recuperat în timp util penru meciul de duminică împotriva Danemarcei. Tricolorii se antrenează în forţă pentru jocul pe care sunt obligaţi să îl câştige pentru a mai spera la calificare.

Bogdan Stancu s-a prezentat la reunirea lotului dar nu s-a putut pregăti din cauza problemelor medicale Bogdan Stancu s-a prezentat la reunirea lotului dar nu s-a putut pregăti din cauza problemelor medicale

"Staff-ul tehnic al primei reprezentative împreună cu cel medical au luat hotărârea ca Bogdan Stancu să revină la echipa de club pentru recuperare. Din cauza problemelor medicale cu care s-a prezentat la reunirea lotului, atacantul lui Bursaspor nu poate fi recuperat în timp pentru partida România - Danemarca, programată duminică, 26 martie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena”, a transmis FRF pe site-ul oficial. Stancu nu s-a pregătit în niciuna din cele trei zile după reunirea lotului de la Mogoşoaia.

Antrenamente tari

Christoph Daum „i-a luat tare” pe tricolori încă din primele zile de antrenament. Selecționerul vrea ca la ora meciului tricolorii să fie la sută la sută din toate punctele de vedere, scrie Digi Sport. Jucătorii primei reprezentative au început ziua la sala de forță, după care Daum i-a dus pe terenul de antrenament unde s-a lucrat tactic. Doar Stancu nu s-a antrenat. La şedinţa de pregătire de miercuri, tricolorii s-au încălzit aproximativ un sfert de oră, după care jucătorii coordonați de selecționerul Christoph Daum și de „secunzii” Ionuț Badea și Rudi Verkempinck, au trecut la jocul cu mingea. Tricolorii au exersat diferite scheme de joc pe un teren de dimensiuni reduse, înainte de a încheia antrenamentul cu exersarea fazelor fixe. Mai mulți jucători i-au testat reflexele de portar lui Cosmin Moți, renumit pentru meciul în care, intrat între buturi, a devenit eroul echipei sale de club, Ludogorets. 


Conştientizează importanţa meciului

Tricolorii sunt conștienți că meciul cu Danemarca este capital pentru calificarea la Mondialul din 2018: ”Este un meci foarte important pentru noi, pentru a avea șanse la locul 2. Vă dați seama că-i analizăm în fiecare zi pe jucătorii adverși, avem video cu fiecare în parte și trebuie să-i cunoaștem foarte bine”, a declara fundaşul Alin Toșca, de la Betis Sevilla, într-o conferință de presă. După 4 etape disputate în grupa E de calificare, România ocupă poziția a patra cu 5 puncte. Pe primul loc se află Polonia, urmată de Muntenegru și Danemarcă. În spatele naționalei României se află Armenia și Kazakhstan. Clasamentul grupei E.

Schmeichel, danezul anului

Luni seară, Kasper Schmeichel a fost ales cel mai bun fotbalist danez al anului, a doua oară la rând, în ancheta realizată de federație și de postul TV2. În vârstă de 30 de ani, portarul campion în Premier League cu marea revelație Leicester, numărul 1 la "națională", i-a depășit în opinia jucătorilor și fanilor pe Christensen (M'Gladbach), Eriksen (Tottenham) şi Delaney (Bremen), toți colegi de lot.


Vor să nu piardă

Fotbalistul Christian Eriksen se apropie la 25 de ani de vârful carierei. Iar acum, înaintea meciului de la Cluj, playmakerul danez e într-un moment perfect la Tottenham. A fost decisiv la 10 goluri în ultimele șase partide, având deja cel mai bun sezon în patru ani la Londra: a adunat până acum 26 de puncte (10 goluri și 16 assisturi) în toate competițiile. Și mai sunt încă două luni de jucat! Venit după cel mai inspirat an la "națională" (6 goluri în 9 partide), Christian și-a păstrat optimismul, deși vikingii au două înfrângeri în primele 4 meciuri din preliminarii. "N-avem niciun motiv să nu credem în calificarea la Mondial. Ne-am văzut adversarii, ne-am stabilizat și mai sunt multe puncte în joc", a declarat scandinavul, avertizând: "Important e să nu mai pierdem. Încă un eșec ar fi o lovitură de moarte. Trebuie să câștigăm. Inclusiv în România".

Schmeichel, danezul anului

Luni seară, Kasper Schmeichel a fost ales cel mai bun fotbalist danez al anului, a doua oară la rând, în ancheta realizată de federație și de postul TV2. În vârstă de 30 de ani, portarul campion în Premier League cu marea revelație Leicester, numărul 1 la "națională", i-a depășit în opinia jucătorilor și fanilor pe Christensen (M'Gladbach), Eriksen (Tottenham) şi Delaney (Bremen), toți colegi de lot. Selecţionerul Danemarcei Åge Hareide a primit în schimb două veşti proaste: Nicolai Jørgensen și Kasper Dolberg, golgeterii lui Feyenoord și Ajax, s-au accidentat la aductori și sunt încă incerți pentru deplasarea la Cluj.


România – Danemarca se joacă duminică 26 martie, cu casa închisă, pe Cluj Arena.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter