Sport

Victorie de orgoliu pentru U-BT cu Oradea

Într-un meci fără miză în clasament U-Banca Transilvania a învins cu 89-75 campioana CSM Oradea, miercuri seară la Sala Sporturilor „Horia Demian”, în prima etapă din returul fazei Top 6 a Ligii Naţionale.

Ambele echipe au părut sub impactului faptului că meciul nu a avut o miză efectivă în clasament, cel puţin pentru clujeni, care au deja asigurat locul 1 înainte cu patru jocuri de play-off.  Lipsită de aportul lui Adamovic, în refacere, U-Banca Transilvania a tratat cu relaxare ambele faze, în timp ce oaspeții au fost preocupați mai ales de ofensivă, informează site-ul u-bt.ro. Oaspeţii au încheiat în avantaj primul sfert cu 28-23, după care în primele două minute ale sfertului secund, Torok a reuşit egalarea la 28, fiind prima astfel de situaţie, de la începutul jocului. Ambele formaţii au încercat apoi mai multe scheme noi și apărări schimbate permanent, antrenorii fiind deja abordat meciul cu gândul mai degrabă la play-off. Oradea a păstrat iniţiativa, astfel că la pauză oaspeții aveau același avantaj de două posesii, 42-48.

Au intrat în avantaj

Sfertul al treilea a fost mai sspectaculos, liderul schimbându-se în jumătatea a doua a perioadei. Dykes a reuşit o aruncare de la distanţă în ultima secundă de atac, ceea ce a făcut ca la intrarea în sfertul patru formaţia din Cluj să aibă un punct avantaj. U-Banca Transilvania a controlat ultima parte a meciului, a crescut ritmul şi a transmis mingea cu viteză mai mare, diferenţa crescând până la final. Clujenii au învins pentru a cincea oară consecutiv campioana CSM CSU Oradea în aceste sezon, acumulând 21 de succese în campionat.


Marcatorii echipei clujene

U-Banca Transilvania - CSM CSU Oradea 89-75 (23-28, 19-20, 22-15, 25-12). Marcatorii clujenilor au fost Dykes 25 de puncte, Moldoveanu şi Kariniauskas câte 15, Rasic şi Torok câte 12, Barro 11 şi Gheorghe 3.

Nemulţumit de prima repriză

”Nu am fost absolut deloc mulțumit de evoluția din prima repriză, am reușit, între ghilimele, să luăm 49 de puncte. Este inadmisibil să joci cu o echipă ca Oradea și să îi lași în prima repriză să marcheze atâtea puncte! Nu zic că nu sunt ei buni, însă nivelul nostru de agresivitate și concentrare a lăsat de dorit”, a declarat Mihai Silvăşan după meci.


Tehnicianul s-a arătat în schimb mulţumit de atitudinea jucătorilor săi: „Sunt mulțumit, însă, de atitudinea și mentalitatea noastră de după pauză, am încasat doar 26 de puncte în a doua repriză. Acesta este dezideratul nostru, ca atunci când avem zile proaste și nu putem să băgăm mingea în coș, să avem această intensitate în apărare, să oprim echipele să marcheze multe puncte. Fiecare minut din fiecare antrenament și fiecare meci trebuie să le tratăm cu profesionalism, să nu lăsăm lucrurile să treacă pe lângă noi fără să învățăm ceva din ele și fără să avem o atitudine care să ne facă mai buni. Dacă reușim să avem această atitudine, atunci vom fi bine înainte de Play-off”, a menţionat Silvăşan.

abonare newsletter