Sport

Baschetbalistele de la „U” au surclasat CSM Târgovişte şi au urcat pe locul doi în campionat

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj a surclasat câştigătoarea Cupei României, CSM Târgovişte, sâmbătă în Sala Sporturilor „Horia Demian” şi a urcat în clasamentul Ligii Naţionale de Baschet până pe poziția a doua.

FOTO Arhivă / Silviu Cristea FOTO Arhivă / Silviu Cristea

Gazdele s-au impus la o diferenţă de peste 30 de puncte, 88-54, după un joc în care au cedat doar sfertul secund, cu scorul 7-12, în timp ce le-au câştigat pe celelalte trei: 29-14 (sfertul unu), 24-15 (sfertul trei) şi 28-13 (ultimul sfert). Meciul a făcut parte din etapa a 25-a a Ligii Naţionale, fiind încadrat în grupa locurilor "1-6" a celei de-a doua faze a campionatului de baschet feminin.

În urma acestui rezultat clujencele urcă pe locul 2 în clasament, cu 42 de puncte, în dauna echipei oaspete. Formaţia din Târgovişte, care a câştigat anul acesta trofeul Cupei României, are 42 de puncte de asemenea, dar dezavantajul rezultatelor din meciurile directe. Clujencele au şanse mari de a intra în play-off de pe locul 2, ceea ce le-ar permite să întâlnească o adeversară mai slab clasată în acea fază a campionatului.


Cele mai multe puncte în meciul de sâmbătă i-au aparţinut Naketiei Maria Swanier, nou transferată, 17, urmată de Nixon şi Denson câte 13, Irimia 12, Harrison 9, Neagu 7, Mandache 6, Butulija 5, Voica şi Cutaş câte 3.

În etapa viitoare baschetbalistele antrenate de Dragan Petricevic vor juca în deplasare miercuri la Phoenix Galați, urmând ca sâmbătă 18 martie să dea piept la Sala Sporturilor "Horia Demian" cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, liderul la zi al campionatului, formaţia care a învins de patru ori echipa clujeană în acest sezon, de trei ori în Liga Naţională şi o dată în sferturile Cupei României.

abonare newsletter